Okej, här kommer en lagom mossig salespitch från dvdomslaget som beskriver min lördagsrysare, Orphan: Esther är en nioårig föräldralös flicka från Ryssland som tycks vara förföljd av olycka. Hennes förra fosterfamilj dog i en brand som hon med nöd och näppe undkom. Men nu när familjen Coleman adopterat henne ser livet betydligt ljusare ut. Tills en klasskamrat en vacker dag faller från en klättersällning. Tills en nunna från barnhemmet hittas ihjälslagen. Och tills att Esthers nya mamma börjar tvivla på om den tragiska branden verkligen var en olyckshändelse.

Orphan har faktiskt fått bra betyg, och faktum är att det är en riktigt spännande psykologisk thriller med flera spännande moment, bra skådespel och rafflande intrig. Man har en väl tilltagen speltid på sig, och hinner därför bygga upp både stämning och karaktäre på att bra sätt.

Tro dock inte att filmen blir seg, det händer saker mest hela tiden och man sveps med i handlingen. Tyvärr är bilden inte jättebra på dvdutgåvan, ibland är den kornig och oskarp och färgerna imponernar heller inte. Men tack vare att manuset är smart och filmen har det där lilla extra så blir den en hyggligt spännande historia. Orphan är en film som väl kan rekommenderas för oss som tycker om psykologiska thrillers med läbbiga karaktärer. Jag tyckte med andra ord om den och den har sina poänger. Helt klart över förväntan, då jag trodde att den skulle vara lite i stil med The Unborn.

Fördjupning på temat: läbbiga barn på film:
The Unborn
The Children
Omen
Ensam Hemma

Externa fördjupningslänkar för er som hellre gör något annat:
Så här lyckas du med att laga en god fläskfilé
Så här blir du fritidspedagog och kan ta hand om kidsen
Kreativt självförsvar för tjejer

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar