En småstad i USA invaderas av smittbärande varelser och invånarna måste kämpa mot horderna…. Jaha det var handlingen det, i denna remake av George A Romeos klassiker från 1985. Då skräckfilmer ofta kan göras billiga och riktas till hångelsugna tonåringar brukar dessa oftast bli tämligen usla, när det handlar om remakes brukar det inte finnas någon hejd på hur illa det kan bli. Hur ska då den här filmen stå sig mot genrens övriga zombiefilmer tro?

Den klassiska Dawn of the dead är en milstolpe inom zombiefilm. Day of the dead (originalet alltså, för bövelen) var även den spännande. Båda filmerna har fått remakes och Zack Snyders nyinspelning av Dawn of the Dead som kom 2004 var inte i samma liga som originalet men helt klart en riktigt spännande film med en hel del minnesvärda actionsekvenser. Nyinspelningen av Day of the dead som vi pratar om här däremot, är inte på långa vägar en lika bra film.

Mena Suvari är inte bra alls i sin roll som militär. Faktum är att hon är helt horribelt urusel. Detsamma gäller dessvärre för samtliga skådespelare. Givetvis finns här en avdankad rap-stjärna i form av Nick Cannon, mest känd som Mariah Carey´s make. Snacka om att han är ”the token black guy” i den här filmen. När han varit i bild i tre sekunder hoppas jag att han blir uppäten snarast möjligen, men när man väl behöver en hungrig zombie så finns de visst aldrig till hands.

Som om inte detta vore nog så är filmen gjord helt utan finess och engagemang. Med allt för många halvtaffliga effekter och filterljus har filmen ett b-aktigt skimmer över sig. Action finns men här går kvantitet före kvalitet. Trots att filmen är blott 78 minuter lång utan rollista så finns här gott om action. Problemet är bara att det aldrig blir vare sig bra eller spännande.

Nyinspelningarna av de klassiska zombiefilmerna samt olika spin-offs på konceptet står som spön i backen. Synd bara att dessa sällan ens blir sevärda. Inte ens när mästaren själv George A Romeo gör nya filmer på temat blir resultatet speciellt bra. När kommer då den ultimata zombiefilmen? Eller har vi redan sett den? Det kan man ju undra. Den här filmen ska du undvika!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar