Följande omslagstext sorteras in under facket ”skitnödig och överdriven säljtext skapad av någon som troligtvis inte sett filmen men som hoppas att folk ska köpa den så att några i filmbranschen tjänar pengar”. Dessutom borde den märkts med en varning då bildkvaliteten bara är något bättre än en sliten VHS.

Make it quick, make it clean, and never make it personal!
Det är förhållningsreglerna för Joe, en professionell torped som under ett uppdrag i Thailand sätter hela sin tillvaro på spel för rädda den man han har blivit lejd att mörda… Actionmästarna Oxide och Danny Pang har skapat en fartfylld Hollywood-version av deras kampsport-kultfilm ”Bangkok Dangerous” från 1999. I nyinspelningen trampar man gasen i botten ännu mer och Nicolas Cage som hämndtörstig torped ger behagliga associationer till kultsuccéer som ”Con Air”, ”The Rock” och ”Face/Off”.

Vilket bullshit.

Jag gillade bröderna Pangs originalfilm. Den var spännande och välgjord och på den tiden kändes det ganska exotiskt att se en actionfilm gjord av thaliändare som utspelades i Bangkok. I den här nyinspelningen (varför?) har man plockat in en oengagerad Nicholas Cage och totat ihop samma film en gång till. Med ett inte allt för imponerande resultat. Vi har ju som sagt sett det förr. Actionscenerna är ganska snygga, men här finns de där störande extraeffekterna iform av taffligt gjorda blodeffekter som är så onödiga. Det ser lika orealistiskt ut som det i själva verket är. Det är ganska stelt och Cage imponerar inte. Men det som är det värsta är bildkvaliteten som också är urusel, för att vara dvd.

Har jag betalat dyra pengar för en original dvd så vill jag ha bra bild. Jag vill inte ha en konstnärlig kornighet som får tillskrivas bröderna Pang. Lägg där till otroligt fula mpeg2-artefakter ganska ofta, blockig bild, någon frysning samt taskiga kontraster så fattar ni läget. Att se den här filmen på dvd är som att kolla på en taskig nedladdad och komprimerad divx. Skitbild alltså och en av de sämsta dvdbilderna jag sett. Köper man den här på dvd för surt ihoptjänade pengar kan man förstå de som olagligt laddar ner högupplösta kopior eller till och med divx som har lika kass bild. Ska det vara så? Vem vill betala 150 spänn för att få en bildupplevelse som ser så här tafflig ut?

Bankok Dangerous är en föga spännande actionfilm som dras ner av stelt skådespeleri och en urkass bildkvalitet. Undvik.
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Lämna ett svar