Bilmässan MPH som gick av stapeln i helgen i Kistamässan skulle visa sig vara precis den orgie i lyx och prestanda som man kunde ana. Här trängdes lyxbilarnas lyxbilar tillsammans med de sportiga av de sportiga. Tillsammans uppbringade de lite drygt sjuttiotalet bilar i runda slängar ungefär 100 miljoner kronor. Några spår av finanskris syns inte till. Det verkar faktiskt gå ganska bra för många av utställarna. Försäljarna hos Porsche och BMW gnuggar händerna och njuter av den uppmärksamhet deras bilar får. Personligen blir jag imponerad av tyska entusiastmärket Wiesmann vars bilar är otroligt vackra att titta på. Detaljkvaliteten är imponerande, minst sagt. Prestandan är lysande, modellen MF-5 gör med sina 507 hästkrafter 0-100 på 3,9 sekunder.


Hos Ferrari täcks den nya California av. Man har valt en vit modell och den drar till sig stor uppmärksamhet. Inte illa med en cab som klarar 310km/h.


Bentley lockar till sig gentlemen i Brionikostymer som med självsäker blick studerar hantverket i de läderväskor som passar som gjutna i märkets modeller. Mastodontlyxvagnen Brooklands Coupe är vacker som ett smycke. Med sina 1050 newtonmeters vrid kan man nästan bogsera finlandsfärjor om man är på det humöret. Inredningen är i toppklass och rejäla prestanda utlovas av de 530 hästkrafterna. Priset frågade jag inte om, det skvallrar om att jag inte har råd. Brooklands Coupe är mer än en bil, vore den lite större skulle jag nästan kunna tänka mig att bo i den permanent.


Svenska Koenigsegg har ställt ut en vit Ccx. När Peter Sundfelt drar igång den står hela Kista givakt. Ljudet är helt enormt. Att märket är populärt märks av alla personer som hela tiden trängs runt bilen med mobilkamerorna i högsta hugg.


Hos Autoropa finns som sagt Ferrari men även Maserati som visar upp sina otroligt vackra direktörsmissiler. Den vackra Granturismo S väcker habegär i sin gråa metallic.


Hos BMW visar man upp sin nya 750 samt den lilla men ack så tjusiga Z4 Roadster. Dock är montern nerlusad med konstigt folk iklädda träningsoveraller och svarta linnen som hela tiden klättrar in i bilarna och trycker på varenda knapp de kan komma åt samtidigt som de snackar om alternativa finansieringsprojekt som slår det mesta. Noll respekt och lätt irriterade vankar vi vidare mot Audi som ställt ut sin fina vita R8 samt en ny fin röd S4. Den diskreta prestandan i den nya s4:an är svår att stå emot. Jag tar gärna en, fast helst vill jag nog ha en Wiesmann. Text & Foto – Johan Åhlund

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Bentley Brooklands Coupe
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Ferrari California
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Koenigsegg Ccx
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Maserati Granturismo
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet
Aftonbladet


Creeper

2 Svar på “Vackra bilar på Mph-mässan”
  1. […] Maserati på Wiki Maserati GranTurismo Maserati Quattroporte Maserati Mistral – Odödlig klassiker Maserati GranTurismo på MPH-Mässan Maserati […]

  2.  
Lämna ett svar