Vem är Johan Åhlund och vad gör han?

HÄR FINNS ARBETSPROVER FRÅN JANUARI 2014! Sedan finns det nyare också men de är i pappersform.

Ja vad ska man säga egentligen?

Jag heter Johan Åhlund, kommer från Motala och är 41 år. Jag är utbildad/kommunikatör och har en fil kand inom media- och kommunikationsvetenskap. Har alltid skrivit, och har de senaste tio åren jobbat åt ett tjugotal olika dagstidningar och magasin men också som konsult inom PR och kommunikation. Har både redaktionell erfarenhet från flera tidningar samt erfarenhet av att jobba på frilansbasis. Publicerat på webben har jag gjort sedan slutet av 90-talet med hjälp av olika cms, samt Macromedia men även med Html. Just nu jobbar jag på Erichs Communications i Linköping som informationskonsult. Jag har jobbat med ett flertal kunder, några av dessa är Servistik, Tekniska Verken, Anecta Translink och Combitech.

Som frilansjournalist är jag publicerad i ett tjugotal svenska dagstidningar såsom Linköpings Posten, Linköpings Tidning, 4:e Storstan, KindaPosten, FaluKuriren, Borlänge Tidning, Södra Dalarnes Tidning, Nya Ludvika Tidning, Mora Tidning, Motala Tidning, Vadstena Tidning, DalaDemokraten, Uppsala Nya Tidning, Vimmerby Tidning, Ölandsbladet, Nybro Tidning, Kalmar Läns Tidning, Växjöbladet/Kronobergaren, Smålands Näringsliv. Golf & Affärer, Honda Vision, IF Metalls medlemsblad, Allt Om Film, Högtrycket, Kårsetten, Boyahed.com, Mediaarkivet.com, Finch.se, Kanonfilm.se, Bokkanalen.se, Kinoeye.org, Darkhorizons.com, och Easternlens.com. På Kinoeye har jag skrivit flera uppmärksammade artiklar om skandinavisk film, på engelska.

Scrollar du neråt på den här sidan finns mängder med bilder och screens från några utvalda artiklar.

Jag älskar brittisk humor, har svårt för broccoli, gillar att kolla på film, läsa, fotografera och att lyssna på musik. Längst ner på den här sidan hittar du mer info om just detta!

Nedan hittar du en del arbetsprover från några av de magasin och tidningar jag medverkat i. De senaste finns även HÄR. Det finns dock ett antal till som jag gjort till kunder. Mer om dessa i det översta stycket. Jag börjar med att posta några allmänna features och fyller sedan på med vård- och hälsorelaterade artiklar vilket är mitt primära bevakningsområde. Ett långt inlägg blir det, tveklöst bloggens enskilt längsta post! Bildkvaliteten är kanske inte den bästa men det funkar. Är det något du undrar över så får du kontakta mig på johan @ kanonfilm.se

På Erichs har det blivit gott om skribentjobb till olika företag och organisationer. Ett axplock av dessa har jag lagt upp här. Hursomhelst så hittar du flera texter från 2013 i Combitechs tidning OnTime. Bland annat en djupintervju med Patrick Grimlund från Lyxfällan. Den läser du på sidan 10-11 HÄR.

Sedan finns ytterligare en artikel om Mikael och Eva som även den är skriven till Combitech. Den finns att läsa HÄR

Till OnTime har jag även knäppt lite bilder och du hittar en av dem på sid 13 HÄR.

Case är något som jag tycker är väldigt roligt och jag har hjälpt ett flertal företag att ta fram sådana. Du hittar några av de senaste HÄR,HÄR, HÄR, HÄR, HÄR , HÄR , HÄR, , HÄR, HÄR, HÄR, HÄR, HÄR , och HÄR.

Jag har även fotograferat olika bilder till Honda Vision samt rallybilder till Almevik.se som du hittar HÄR. Ett av de nummer där jag fotat kan du läsa HÄR.

Sen har jag även skrivit texter för Inficons nyhetbrev, du hittar en av dessa HÄR.

Åt Servistik har jag även samordnat och bevakat Norra Djurgårdsstadens Logistikcenter och tagit ett antal bilder, texterna kan vara lite svåra att hitta på nätet och har frmäst använts internt men några bilder finns i alla fall online. HÄR till exempel. Men också HÄR.

Till Tekniska Verken har det också blivit en del texter, HÄR är en av dem.

Det var tre poster som jag gjort på SKL. Ett makalöst spännande och trevligt ställe. Nu kommer en del vård- och hälsorelaterat material och längre ner kommer lite allmängods om rally, saker som rör sig fort , Tony Hawk och lite annat.

Och när man väl tar en bild som man känner sig hyfsat nöjd med (den nedan på vår suveräna Stadsträdgårdsmästare) och som hamnar på löpet så kan man ge sig jävulen på att redigeringen sätter någon annans namn under den. Det är lika roligt varje gång…

Har tidigare ägt och drivit Spiderfish Text & Bild AB samt publishingtjänsten mittlivsbok.se. Båda företagen är nu dock sålda. Har en gedigen erfarenhet inom industrin och exempel på andra yrken jag provat på är resemontör, elevassistent, personlig assistent, redaktör, annonsmakare, fastighetsmäklarassistent, jobbat i butik, jobbat med revidering och uppdatering av kommunala blueprints, jobbat som webbredaktör på DalaDemokraten, jobbat med administration och IT på film i Dalarna. Sen finns så klart även en massa sommarjobb. Jag har haft turen att kunna hoppa omkring en hel del i mitt yrkesliv och just detta tror jag är nyttigt. Man lär sig nåt nytt varje dag och att ha gjort några år inom industribranschen anser jag vara värdefullt på många sätt. Jag har haft många jobb som varit roliga, det är det inget snack om!

Några ÄLDRE arbetsprover hittar du HÄR och HÄR

Fler och betydligt färskare arbetsprover finns på datorn, annars är det bara att leta upp en av de tidningar jag jobbar för just nu. Jag har även en massa artiklar jag skrivit i .pdf-format som kan skickas vid behov.


Bloggens startsida

Du når mig på johan @ kanonfilm.se

5 Bra Filmer: State Of Grace, Killing Fields, Schindlers List, Once Upon a Time in the West, Magnificent Seven.

5 Bra Böcker: Mr Tourette & Jag, Hopplös & Hatad Av Alla, Stalingrad, 2 Nötcreme & En Moviebox, Under Kupolen.

5 Bra Tidningar: Filter, Evo, Close-Up, Ikon, F1 Magazine.

5 Bra Författare: Erlend Loe, Jo Nessbö, Jan Guillou, Stephen King, Roslund & Hellström.

5 Bra Band: Kent, Soundtrack Of Our Lives, Weezer, The Hold Steady, The Naked And Famous.

5 Bra Hemsidor: Amazon.co.uk, Ebay.co.uk, Tasty-Health.se, Wikipedia.org, Socialanyheter.se.

5 Bra Tv-Serier: Hemma Värst, Prison Break, Boardwalk Empire, Co/Segemyhr, Veckans Brott.

5 Saker Som Inte Borde Finnas: Krig, Sjukdomar, Orättvisor, Fattigdom, Broccoli.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

53 Svar på “Vem är Johan Åhlund och vad gör han?”
  1. […] Vem är Johan Åhlund och vad gör han? […]

  2. […] Vem är Johan Åhlund och vad gör han? […]

  3.