Exotic Auto Restoration i Kalifornien har bestämt sig för att bygga en egen superversion av Carroll Shelbys klassiska supersportvagn, Shelby Daytona Coupe. En bil som redan 1965 dominerade FIA´s Gt-mästerskap. Bilen blev den första amerikanska racerbilen som kunde hävda sig mot den stenhårda konkurrensen med Ferrari i spetsen och som kom att bli en vinnare i FIA GT World Championship.

Daytona Coupe var precis som Shelbys Cobror en snabb rackare. På den långa Mulsannerakan på Le Mans toppade bilen smått ofattbara 301km/h, detta år 1965!

Som utgångspunkt har man valt att modifiera sex exemplar av Superformances Shelby Cobra Daytona Coupe för att på så sätt hylla originalbilen. Den nya bilen går utanpå det mesta och har döpts till Shelby Daytona Coupe Le Mans Edition. En sanslöst läcker superbil som redan i ”standardskick” klär av det mesta på vägarna. När Exotic Auto är färdiga med det redan utsökta utgångsmaterialet har man skapat en bil med enorm potential. Vad sägs om en bedårande vacker bil med 18 tums hjul, förbättrad stötdämpning, inredning i alcantara, instrumentpanel i borstad aluminium, flygplansinspirerade vippströmbrytare och annat trevligt? I bilen på bilderna sitter en Ford v8 på 530 hk, preppad av Rousch. Bilen kan dock levereras med vilken Fordmotor som helst. Varför inte en 427:a med 560 hk? En preppad banversion med strippad inredning, störtbåge, uppgraderade bromsar samt frontsplitter i kolfiber finns också att tillgå. Växellådan är sexväxlad och kommer från Tremec.Man bygger endast sex exemplar som en hyllning till de sex originalbilarna. Två är redan sålda och utrustningslistan ser ut som följande:

 • – 6-point roll cage
  – Lightweight wheels with 2.5-inch locking nut
  – 14-inch, 6-piston brakes front, 13-inch, 6-piston brakes rear
  – Carbon fiber front splitter and rear diffuser
  – A/C delete
  – Carpet delete
  – Full race seats with 6-point harnesses
  – Quick-release steering wheel
  – Dash-mounted programmable ignition module
  – Dash-mounted brake bias controls
  – Shelby aluminum block 351 V8 bored and stroked to 427ci
  – 560 horsepower and 530 lb-ft torque
  – Tremec TKO-600 transmission
  – Full dry sump lubrication system
 • Jag vill gärna ha en!

  You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

  You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

  Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


  Creeper

  2 Svar på “Daytona Coupe Le Mans Edition – Jag har hittat hem”
  1. anders skriver:

   rena drömbilen! så jävla vass!

  2. joel skriver:

   Superformances plast leksak 🙁

   här har du drömmen utan det kostar 10miljoner dollar

   http://www.classiccarsforsale.co.uk/classic-car-page.php/carno/64981

  3.  
  Lämna ett svar