Det är dags att återvända till den perfekta världen i The land of the free. En värld där alla är fotomodellsnygga, rika, har de tuffaste leksakerna och ett bmi under 20. Dominic Toretto är tillbaka i den fjärde delen i serien The Fast And The Furious. Del tre med undertiteln Tokyo Drift var i mina ögon rätt hemsk, faktum är att jag aldrig ens såg klart den. Däremot gillade jag originalfilmen från 2001, då dvd-mediet var nytt och fräscht och den amerikanska R1-releasen bjöd på både bild och ljud i absolut toppklass. Sedan var filmen inte helt urusel heller.

Givetvis vet vi vad vi får när vi lagt in skivan i dvdspelaren. Den som förväntar sig filosofiska budskap, djupa analyser samt realism bör nog gå och leta upp något annat. Som vanligt nu för tiden så lider även den här filmen av att manusförfattare, producenter och regissör vill alldeles för mycket. Det betyder att normala actionsekvenser inte räcker till. Istället ska det dataanimeras och trixas för att tilltala biopubliken. Detta är otroligt trist då filmskaparna aldrig vet när det är dags att sluta. Transporter 3 är ett bra exempel på en film där realismen är fullständigt åsidosatt och bilar flyger och beter sig helt overkligt. Dessutom är det oftast taffligt gjort vilket är än mer störande. Det ska sägas direkt att om man är bilintresserad så blir den här filmen riktigt sevärd. Bilar som Plymouth Roadrunner, Buick Gnx (kanske världens hårdaste bil?), Chevrolet Chevelle, Nissan Skyline R34, Subaru Impreza Wrx Sti och Ford Gran Torino smiskas hårt i en hel del tjusigt filmade scener. Nu snackar vi yta och bilarna i den här filmen är lika vackra som dess skådespelare. Tjejerna som ser filmen lär gå apeshit över herr Diesel och killarna detsamma över Jordana Brewster. Detsamma gäller för om man gillar actionfilmer där det körs bil å det grövsta. Jag gillar såna filmer, men har svårt för överdrifter, väl otroliga händelser (här kör Jason Statham sin Audi s8 på taket till ett tåg, jävligt realistiskt eller hur?) samt uppenbart data-animerade sekvenser i mängd. Därför får filmen endast betyget godkänd. Man ska dock ha cred för en fin dvd-utgåva med bra ljud (bara 5.1 dock, jag hade velat ha DTS.) fin bild samt ett för bilintresserade spännande extramaterial. Visst, det ges de självklara ryggdunkningarna och klyschorna haglar, men det verkar i alla fall som skådespelarna är ärliga när de menar att det var kul att ses igen och göra filmen tillsammans igen. Nu är dock filmen inte i klass med den första men den duger som hygglig och rätt påkostad underhållning. Kidsen lär älska den.

Handlingen:
När ett brott för dem tillbaka till L.A. återupptar rymlingen Dom Toretto sin bittra strid mot polisen Brian O’Conner. Men när de tvingas konfrontera en gemensam fiende måste Dom och Brian försöka lita på varandra för att tillsammans kunna utmanövrera honom. Och via kupper mot lastbilskonvojer till krälande i tunnlar under nationsgränsen kommer två män att hitta rätt sätt att hämnas – genom att pressa gränserna för vad som är möjligt bakom ratten.

Den Officiella Hemsidan med trailer och gränslöst med material, det är bara att grotta ner sig….
Här finns fina bilder och fakta om bilarna
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Aftonbladet menar att Vin Diesel är som en häst
Magnus Sundholm bajsar ord

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar