Hands Of Steel, även känd som Atomic Cyborg. När jag var mindre (alltså inte mindre, utan yngre) så hände det att jag ibland tittade på Falcon Crest. Det skäms jag lite för, men det fanns en del guldkorn i den serien. Kommer ni ihåg det där bleka våpet, (Margareth Ladd) som blev kär i en snäll och lite småkrallig långtradarchaffis? Nu är det så att långtradarchaffisen (som heter Daniel Greene i verkligheten) hoppade av serien efter några avsnitt & satsade på att göra karriär på den stora vita duken. Jag tyckte att han var rätt cool runt 1983, när han drog omkring i sin stora tradare i sina grilliga skjortor (utan ärmar) och hoppades kanske att han skulle kunna göra karriär som halvtaskig actionhjälte i några obskyra filmer. Karriären försvann dock redan efter en film. Det är den som vi ska tala om nu.

Hands Of Steel! Ringer det några klockor? Inte det? Om jag säger att det är en b-film som kom ut runt 1985 med den svenska kalkondrottningen Janet Ågren då? Nähä. Plötsligt stod filmen bara där framför mig i hyllan i videobutiken. Omslaget hade jag ju sett när den kom 1985 men jag dissade den redan då. Nu skulle den ses, på vägen hem från butiken passerade jag för säkerhets skull systemet. 120: – fattigare bänkade jag mig i favoritfåtöljen och spände nerverna för lite drygt 90 minuters underhållning. Omslaget ska ha en eloge, det är så in i helsike 80-tal att det nästan är vackert. Vi ser en tecknad bild på David och hans halvmekaniska arm I fokus samtidigt som ett par helikoptrar jagar honom I bakgrunden. Överst står det att läsa följande: Med svenska Janet Ågren och Daniel Greene – En ny Schwarzenegger. Jösses vilken fantasi de hade på den tiden.


Så här står det på omslaget
: Det är 90-talets New York: Luftföroreningarna som vilar över Usa är dödliga i storstaden där miljökämpen och folkledaren Alfred Mosley förbereder ett tal. Några timmar senare svävar han mellan liv och död efter ett brutalt mordförsök. Mosley är blind. Den enda beskrivning han kan ge av vapnet som användes är att det är hårt, som stål. Samtidigt förstår Turner, den kallhamrade ledaren av ett multinationellt företag att mordförsöket misslyckats. En vild klappjakt börjar, på en man som drillats, programmerats, byggts upp från grunden – med ett enda mål i sikte. Att utan vapen, med endast sin hypersnabbhet och styrka mörda Mosley. Förtvivlat söker polisen efter spår. Med hjälp av specialdatorer fastställer man det osannolika vapnet – n hand av stål. En cyborgs hand. I rollen som Paco, den specialtränade mördaren möter du Daniel Greene – en ny Schwarzenegger – och som Linda, – den svenska Janet Ågren. Cyborg: människa som helt eller delvis återuppbyggts av mekaniska delar. Idealisk som levande vapen, praktiskt taget osårbar i strid.

Japp man fattar ju att detta blir en höjdare att kolla igenom. Jovars, jösses vilken soppa. Daniel Greene fick ingen vidare karriär efter den här och det är inte så konstigt. Janet Ågrens karriär är heller inte så imponerande rent skådespelarmässigt. Men hon är verkligen en kultkvinna. Det är det svincoolt att hon fått arbeta med så pass intressanta och kända regissörer och medverka i så udda filmer. Skurken i den här filmen är en riktig räv inom b-filmer, John Saxon. Han har vi ju sett i massor av filmer, T.ex. som pappa i Elm Street, och mot Bruce Lee i Enter The Dragon. Den här filmen har ett underhållningsvärde. Man baxnar när man ser hur illa vissa av biskådespelarna agerar och vissa av filmens effekter och actionscener är allt bra dråpliga. Det vore kul att veta vad budgeten hamnade på, och hur mycket gaget var till fröken Ågren och herr Greene. Undrar vad Daniel Greene sysslar med nu?

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar