Imorron dras det alltså igång igen, 2012 års F1-säsong. Med start i soliga Melbourne, Australien är väntan nu äntligen över för miljontals fans av världens största motorsport. Försäsongen har präglats av förarbyten, regeländringar och rykten precis som det ska vara och årets säsong lär bli rafflande precis som vanligt. Många och jag därtill hoppas nog att årets upplaga inte kommer att bestå av att Sebastian Vettel vinner på löpande band och på så sätt förtar en stor del av spänningen. Startfältet är knökfullt av talanger. Här finns sex tidigare F1-världsmästare, lägg där till lika många GP2-mästare samt tolv andra förare som inte vill annat än att hamna överst på pallen. Sedan ska man också komma ihåg att det också ändrats om en hel del hos stallen. Inte minst bland ingenjörerna. Namnbyten och andra ombildningar var också frekventa. Team Lotus blev Caterham F1 Team, Lotus Renault GP bytte namn till Lotus F1 Team och Marussia Virgin Racing blev Marussia F1 Team. Och så vidare…

Jag hoppas som vanligt att McLaren vinner det mesta, och stallet har kvar både Jenson Button och Lewis Hamilton i förarsätet vilket minst sagt känns bra. Värsta konkurrenten Red Bull med Vettel och Webber lär dock kunna hitta på en del för att se till att säsongen blir extra spännande. Ferrari har också med täten att göra och detsamma gäller för Mercedes. Båda stallen har kvar sina förare och har tonvis med kompetens på alla plan. Ross Brawn lär säkert kunna hitta en och annan fördel i rollen som teamchef hos Mercedes AMG, och hos Ferrari finns Pat Fry som ivrigt ska försöka att få fart i Alonso och Massas vrålåk.

Sen finns ju också Kimi Räikkönen, som gör comeback i Lotus men det återstår att om teamet har något att säga till om. Sedan kan man heller inte undgå att spekulera i om Kimis frånvaro och avslappnade attityd resulterat i att han kan plocka fram det som behövs ute på banan. För konkurrensen är snudd på mördande på gridden. Bland de mindre stallen finns också flera spännande förare som säkerligen kan överraska. Jag har länge tyckt att Vitaly Petrov har sett vass ut, och Caterham är ett stall som ligger mig varmt om hjärtat. Det är kul att hålla på ett av de sämre stallen och jag hoppas verkligen att man kan ge Marussia däng i år. Romain Grosjean kanske också kan överraska i sin Lotus, och Williams Bruno Senna och kanske kan också Toro Rossos båda förare Daniel Ricciardo och Jean-Eric Vergne överraska positivt?

Hur som helst så är detta en materialsport utan dess like och så här innan det drar igång så kan man inte annat än undra hur många starter som HRT, samt Marussia kommer att få göra under säsongen. Stallen har inte den kompetens som krävs, ej heller pengarna eller förare för att kunna utmana och Narain Karthikeyan och co lär få det tufft att slå sig in på grund av 107-procentsregeln. Men, den som lever får se. Klart är att 2012 kommer att bli väldigt spännande för oss som gillar F1. Heja McLaren och Caterham.

Viktiga länkar:
SKY Sport F1
BBC Sport F1
Planet F1
GP Update
Autosport F1
F1.com
ESPN F1
Aftonbladets F1
Årets Kalender

Kom igen nu Hamilton och Button!

Bilder från McLaren

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar