Nu när sommaren är i full gång är det säkerligen många som önskar att de hade en liten, nätt sportig roadster att tillbringa lite kvalitetstid i. Helst ska den sticka ut lite från den mängd av Mazda Mx-5, Mercedes SLK samt de BMW Z-4or som dräller runt på stan. Den som vill synas lite extra kan nu slå en pling till den spanska biltillverkaren Tauro Sport Auto för lite hjälp på traven. Tauro har nämligen skapat en egen liten roadster som är baserad på ett chassi från en Pontiac Solstice/Opel Gt. Man har satt ihop en design med egen stil, men släktdragen från ursprungsbilen syns. De som har sett en Solstice eller en Gt känner igen sig till viss del, men lär få ett visst huvudbry då Tauron har många egna spännande designdrag. Den skiljer sig från mängden på ett positivt sätt och när man vrider om nyckeln lär ovan nämnda bilar göra i byxorna rejält.

För Tauro har nämligen lyckats med konststycket att knöka ner GM´s 6,3 liters V8:a LS3 under huven. En motor som normalt sitter i Chevrolet Corvette och Camaro SS, och som lämnar lite drygt 440 hk. Dessutom är den trimvänlig och även om det inte finns några exakta effektuppgifter för den som kommer att sitta i Tauron så är det inte omöjligt att man kan ta ur uppåt 530 hk om man så vill.

Med tanke på att Opel Gt som är i stort sett samma bil lämnar 264 hk och ändå drar iväg 0-100 på snabba 5,9 sekunder så kan man bara ana hur snabb den kommer att bli om man får ihop bitarna på rätt sätt. Just nu finns Tauro i två exemplar och det är inte utan att man hoppas att de lyckas med sin satsning på att bygga ytterligare 28, det behöver Spanien och vi bilälskare. Priset sägs hamna runt 100.000 Euro. Bilder från Tauro själva.

Johan Åhlund

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar