Mikaela Åhlin-Kottulinsky gjorde sin Carrera Cup-debut på Mantorp Park i helgen. Med mamma Susanne som har varit europamästare i rally, och en bror som kör rally finns racing i blodet. Mikaela inledde sin motorsportskarriär vid 12 års ålder när hon böjade köra gocart, och i år tillbringar hon mycket tid i Tyskland där hon kör Scirocco R Cup.

Helgens inhopp i Carrera Cup kommer att skilja sig rejält ifrån att köra Scirocco R. Porschen är så klart bakhjulsdriven och Mikaela hade innan race aldrig kört Porsche tidigare. Men det ska gå och för säkerhets skull kontaktade Mikalea Tina Thörner, som tillsammans med mamma Susanne kört mängder av rallytävlingar tillsammans på åttiotalet. Tina finns med vid Mikaleas sida under året som coach och hon var lugnet och ödmjukheten själv och gick villigt med på att fotograferas i depån samtidigt som Mikaela gav järnet på banan.


På frågan om hon var nervös innan start berättade hon att nervositeten släpper så fort hon satt sig bakom ratten. I dagens race kör hon för Xlander Racing och hon är främst med för att lära, men har ändå målsättningen klar, en framtid i tyska DTM är målet. Det vore väldigt kul om Mattias Ekström fick sällskap av en snabb tjej, helst i en vass Audi. Hoppas att det blir så.

Dagens race gick dock sådär. Mikaela berättar själv för STCC:
– Jag försökte köra om och snurrade, men fortsatte köra på och lyckades ändå komma ikapp norrmännen och köra om. Så därmed fick jag köra om, jag kom inte sist och jag blev inte varvad mer än en gång så mina mål för helgen uppfylldes. Jag hörde att mina tider låg runt sjätte-sjunde plats någonting så till nästa race hoppas jag kunna placera mig ungefär på de positionerna. Hela helgen har varit hur kul som helst, även om jag måste erkänna att det var fysiskt tröttande att köra så många varv, sa Mikaela efter målgång.

Resultat, Carrera Cup Scandinavia, deltävling 4, Mantorp Park
1. Philip Forsman, 32:59.110
2. Johan Kristoffersson, +0.386
3. Oscar Palm, +20.463
4. Mattias Stålknapp, +27.157
5. Petter Ødegaard, +1:03.669
6. Thomas Schöffler, +1:04.129
7. Anton Marklund, +1:49.793
8. Stefan Pettersson, 1 lap
9. Mikaela Åhlin-Kottulinsky, 1 lap
10. Öyvind Nilsen, 1 lap
11. Øyvind Kristensen, 2 laps

Text & foto : Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar