Igår visade Ford upp sin dräparversion av nästa års upplaga av den klassiska Super Snake. Shelby GT500 Super Snake har hottats upp och 2013 års modell är i mitt tycke rasande tjusig och passar utmärkt i rött och vitt. Potent är den också, med sin kompressormatade 5,8 liters V8. Bilen är liksom sin föregångare utrustad med mycket kolfiber, 20-tumsfälgar, förbättrad adaptiv fjädring, effektivare bromsar, broderade Recarostolar, avgassystem från Borla, samt mycket mycket mer. Ännu har inga specifikationer om effekt, tillgång och pris dykt upp och många ”over there” hoppas på ett fördelaktigt pris och gott om effekt. Den kommer sannorlikt inte att bli billig med amerikanska mått mätt. Där börjar nämligen 2012 års modell på 54.200 dollar. Med dagens kurs betyder det ca 360.000:-. För en ny bil, med en motor på 650 hästkrafter. Det är en vacker slant men jämfört med vad man får i effekt och prestanda så är det nästan sanslöst billigt. Vill du ha något mer civiliserat finns den vanliga Mustangen, som med V6-motor i USA börjar på futtiga 154.000:-. För sportbilsälskare måste USA vara rena drömtillvaron när det gäller inköpspriser, och när bensinen ligger på cirka sex kronor per liter så blir man ju inte så lite avundsjuk som bilintresserad.

Ett svar på “Nya Shelby GT 500 presenterad”
  1. […] « Nya Shelby GT 500 presenterad Aug 21 2012 […]

  2.  
Lämna ett svar