Postar här lite bilrelaterade bilder från en kortare roadtrip till Älvsjö i samband med Motormässan. Vi passade på att kolla in några bilfirmor på vägen. Först lät vi oss vaggas in i en varm och gosig trygghet hos Fred och co på Callisma. Som vanligt en skön och avslappnande atmosfär med lugn musik, värme och glad personal. Efter att ha njutit av en espresso och tittat på diverse brittiskt hantverk var vi laddade för nedersta planet där en av mina absoluta favoritbilar fanns till salu (nu är den visst såld), nämligen en silvergrå Aston Martin Vantage V8 från 1985.

När jag var liten, sprang jag av en slump på skådespelaren Jarl Borssén (som tyvärr avled här om året) när pappa och jag var och tankade. Han klev ur en British racing green Aston Martin Vantage av sent 70-talsmodell. Det ljudet och den powerkänslan jag fick uppleva när Jarl drog iväg med bilen efter att ha skrivit en autograf till mig minns jag fortfarande. En otroligt trevlig tv-kändis på bästa humör som åkte mellan olika inspelningar i en egen superbil, tro fasen att han var glad. God smak hade han utan tvekan!

Det här är minsann en riktig engelsk herrklubb på hjul med karisma, muskler och vackert utfört hantverk i form av elegant svart läder och tjusigt och omsorgsfullt behandlat trä i smakfull stil. Under huven finns det pulver som räcker och blir över. V8:an på 5,3 liter vrider ur sig cirka 380 hk och bilen sprintar upp till 100 på snabba 5,3 sekunder. Det är sannerligen inte illa för en 27 år gammal Grand Tourer som väger två ton (1990kg för att vara exakt). Toppfarten på 273km/h var rent blixtrande när bilen hade premiär 1977.

Modellen är också en klassisk James Bond-bil, med en massa extrautrustat godis kördes den hårt av Timothy Dalton i 1987 års The Living Daylights. Just det här exemplaret ser väldigt fint ut och den har faktiskt bara rullat 1850 mil. Just bredden på utbudet är enligt mig Callismas starka sida, här finns alltid en härlig mix av gammalt och nytt vilket gör varje besök till en höjdpunkt.På entréplan finns ett gäng nyare Aston Martin, inte minst den nya Vanquish, men också den urläckra GT-racern som var fantastisk att beskåda på bland annat Anderstorp i somras.


Dessutom fanns en av min barndoms leksaksbilar i verklig tappning, nämligen en makalöst fin Maserati Bora. Min leksaksbil var vinröd, och den här var i sober gråmetallic. Den stod och trängdes med idel ögongodis. Bredvid står en väldigt fin Ferrari 430 som masserats av Novitec Rosso, i kalasskick och en bit bort en Maserati cab samt en Mercedes McLaren.Vidare en bit bort i grannskapet finns BMW och Mercedes, men det bar istället av till Mercedes i Akalla. Där fanns den här gången faktiskt inga underliga människor i träningsoveraller som köpte flång nya E63 Ml i dussintal, utan det var ganska lugnt med folk.

Många bilar inne och den nya A-klass var en positiv upplevelse med härlig känsla inne i kupén, den ser i sitt bästa utförande väldigt bra ut. Det gör också den vita C63 AMG som spände musklerna en bit bort.

Lämna ett svar