alexinibilenmini Det har blivit dags att lägga upp lite bilder från den svenska GT-seriens deltävling på Mantorp Park som gick av stapeln i början av juni. Jag åkte dit för att följa Alx Danielsson samt hemmahoppet Mattias Anderssons insatser i Autoropas stall. När jag pratade med Alx i depån någon timma innan racet var han lugn men samtidigt extremt peppad. I racet innan hade han blivit slagen av en av de inhyrda proffsförarna med futtiga 12 hundradelar och nu skulle det jäklar i mig bli ändring på detta. På bilden här bredvid ser vi Alx i full fart på väg in i bilen för den sista stinten i racet.

Alx delade en grön och vit Ferrari 458 med Christian Kinch. De andra tre bilarna under Autoropas ledning kördes av Martin Nelson som delade bil med Mattias Andersson. I bil tre satt Italienaren Matteo Belabus som kör tillsammans med Jerry Wiener, och slutligen Björn Grossman och Tommy Lindroth i den fjärde 458:an. Som gjort för tät racing med andra ord. Det övriga startfältet bestod av ett flertal spännande och kompetenta ekipage. Svårast att slå var såklart JB Motorsports Audi R8 LMS. Som alltid vanvettigt snabb, driftsäker och effektiv. Med Jan Brunstedt bakom ratten brukar det gå undan.

Sedan fanns såväl Ferrari 430, Ferrari 360, Ginetta G50, BMW M3, Aston Martin Vantage, Porsche Cup GT4 samt Ford Mustang på gridden. Vädret var dessutom kanon och dagen var helt perfekt, med många täta race, fina bilar på området och Autoropa visade än en gång att man kan hålla proffsiga evenemang och trackdays.

alxmini
En taggad Alx strax innan racet. Revanschsugen och nu skulle det bli åka av. Han var dock i gott sällskap, och några meter bort pratade Mattias Andersson som kan Mantorps bana utantill med sina ingenjörer. Av de influgna proffsen syntes inte mycket så här någon halvtimma innan racestart.

green 458 into depomini Alx på väg in i depån efter ett av helgens tester. Ferraris 458 passade banan och gick väldigt snabbt, dessutom låter den magnifikt på höga varv.

mattiasmini Mattias Andersson försvarar de östgötska färgerna och var även han lugn som en filbunke innan start. Otroligt rutinerad och kan banan i sömnen. Dessutom satt han i en av dagens tjusigaste bilar. Mattias körde in som femte bil när målflaggan gått. Snabbaste varvtid: 1:20:167.

mattiasfarrarimini Mattias i full fart på väg ut på start – och målrakan. Den guldfärgade Ferrari 458:an gjorde sig otroligt bra i det soliga vädret.

raceaudimini Jan Brunstedts Audi R8 LMS. Fruktansvärt snabb, bilen som alla vill slå men som oftast drar ifrån rejält. De drog det längsta stråt i dagens tävling och vann, varvtiden för snabbaste varv avverkades på 1:18:590.

danielhaglofmini Daniel Haglöf pratar med media efter att ha kommit i mål som sjunde bil. Han körde en svart Aston Martin Vantage tillsammans med Poker Wallenberg. Snabbaste varvtid: 1:22:846

aston full speedmini Den är brutalt häftig att se in action!

alex3Okej, Alx vann visserligen inte. Men han körde upp sig flera placeringar (från femte till en andraplats) och slutade tvåa. Lita på att han var glad när han spöade proffsen och genomförde ett otroligt bra lopp, utan egentliga missar. Otroligt bra och ett stort grattis!!!

winnersmini Dagens vinnare på podiet. Med Jan Brunstedt högst upp och Pommacen flödande som sig bör.

Fullständiga raceresultat hittar du HÄR.
Swedish Gt:s hemsida finns HÄR.

Text & Foto © : Johan Åhlund

Ett svar på “Lite bilder från Swedish GT på Mantorp Park”
  1. […] för han har en trevlig och publikfrämjande körstil. Efter att ha sett honom köra Ferrari (här finns bilder och text) och gjort äckligt bra ifrån sig på Mantorp för en dryg månad sedan var det nu dags att hålla […]

  2.  
Lämna ett svar