mikni-varbergs-hamn1 Efter en het dag på Falkenbergs Motorbana så drog vi in till Varberg en sväng på lördgaskvällen för att ta en glass och för att återse den fina hamnen. Det var dessvärre bra många år sedan jag var här senast, tyvärr då jag älskar västkusten. I hamnen finns fina uteserveringar, mysig atmosfär och många tjusiga byggnader.

Inte minst det gamla hamnmagasinet, tullkammaren och det otroligt fina kallbadhuset. Lägg där til Varbergs fästning samt ett stort antal båtar. Kvällen blev en perfekt avslutning på dagen kan man säga. Dessvärre blev bilderna lite oskarpa den här gången när jag lade upp dem i mindre kilobytestorlek, men wtf, det får gå ändå.

mini badhuset Den senaste renoveringen av fasaden skedde så sent som på 90-talet, men huset är det tredje som uppförts, sedan två tidigare – det äldsta av dem från 1866 – spolierats av de svåra västkuststormarna. Lita på att här finns snickaglädje att titta på för de som är intresserade av bygghantverk, eller att bada i Kattegatt.

mini-boat1 Trots att det var sent på kvällen så kom det in ett flertal segelbåtar under tiden vi strosade omkring.

mini-fiat En Fiat 127 ser man sällan. En Fiat 127 med en havsplanka som kofångare ser man ännu mer sällan. Och en Fiat 127 med havsplanka samt en liten blåval som kylarkråka hade jag aldrig sett tidigare.

min-i-hamnmagasinet Hamnmagasinet i Varberg byggdes 1874. Byggnaden bidrar till en spännande och levande kulturmiljö nära stadskärnan tillsammans med Varbergs fästning, Kallbadhuset och Societetshuset. Numera är magasinet tömt på spannmål och har istället blivit ett kreativt centrum för skapande av konst, konsthantverk och utställningar. Keramikverkstad, glashytta, silversmedja, grafikverkstad och konsthall ryms i det fyra våningar höga huset, flera av verksamheterna håller öppet för allmänheten året runt skriver man på hemsidan.

mini-impala Vid Stenaterminalens inhägnade område stod en fin Chevrolet Impala och väntade på sin nya ägare.

mini-katamaran Förutom ett stort antal segelbåtar och några daycruisers så fanns här även en gigantisk katamaran att titta på.

mini-tullkammaren Den jättefina tullkammaren som stod klar 1883 med sin fina fasad i gult och rött tegel sedd från den andra sidan av hamnen.

mini-tullkammaren-igen Tullkammaren igen, finns en nästan exakt likadan bild på Wikipedia 🙂

mini-varberginloppet Ytterligare en segelbåt som närmar sig hamnen vid halv niotiden på kvällen.

mini-yank En jänkare i fint skick är ett bra sätt att få uppmärksamhet på. Det fanns gott om dem under kvällen.

Text & foto © : Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar