abarth1mini Abarths urcharmiga och anrika miniracer med det klassiska namnet Abarth 595 fyller i år femtio år! Det ska firas med en specialversion som kommer att visas på Frankfurts Auto Show. Den ikoniska föregångaren fick bilintresserade att vrida nacken ur led när den presenterades på salongen i Turin 1963. I Frankfurt lär den också dra ögonen till sig, och Fiat kommer definitivt att sälja slut på de 299 exemplaren i ett nafs, trots ett högt utgångspris.

abarth2rearmini Fiat och Abarth vet vad de gör och har varsamt och respektfullt tagit fram en nyversion baserad på den nya jättesuccén 500 med extra allt. Den nya upplagan är Abarths starkaste modell hittills, och de som tycker om pigga bilar med ett hjul i varje hörn så kommer den säkert att stå på överst på mångas önskelistor.

Abarth 595 50th Anniversary som den heter har Fiats egna 1,4 liters T-Jet-motor och den här gången lämnar den 180 hästkrafter. För snabba växlingar så har man lyft ner växellådan med det lovande namnet Abarth Competizione gearbox. Bromsarna kommer från Brembo och bilen rullar på fina 17-tumsfälgar och man har även utrustat bilen med xenonljus och ett vasst sportavgassystem för ett ettrigt och potent ljud.

abarth3oldmini Bilen tas fram i en begränsad upplaga om 299 exemplar och är kryddad med gott om Abarth´s fina logos och har originalbilens klassiska grafikdetaljer. Lacken är också en hyllning till originalet och här finns kännetecken som den röda stripen och skorpionlogon som blivit bilens signum. Inne i kupén kan man njuta av en påkostad läderinredning med sportstolar med gott sidostöd, röda sömmar och en tjock greppvänlig ratt.

Ett svar på “Abarth 595 50th Anniversary snart här!”
  1. Peter skriver:

    Den är härlig, och som vanligt är den nya versionen så mycket större än föregångaren… lite som hundkojan som nu är en elefantkoja 🙂

  2.  
Lämna ett svar