alxwinningmini Trots att en suverän Thed Björk redan tagit hem segern i Sveriges kungaklass i racing, STCC så tog sig ett stort antal motorintresserade till ett för dagen soligt Mantorp Park under lördagen. Precis som Thed var mästaren även krönt i Porsche Carrera Cup där Johan Kristoffersson genom en kusligt effektiv säsong avgjort serien.

Men det bjöds på rafflande race i ett antal discipliner under helgen och många gladdes åt täta race i V8 Thunder Cars som Camaro Cup nu heter. Dessutom fanns Swedish GT på plats med ett tight race med en grid av exotiska sportbilar som fightas med varandra.

alxtopodiummini Själv var jag främst på plats för att se om Alx Danielsson som kör för Memphis Racing kunde leverera igen på sin hemmabana. Här har han gjort snuskigt bra ifrån sig tidigare och helgen blev inget undantag. Racemekaniker Ricky Rasenius hade utan tvekan fått fart i v8:an och Alx noterade en brutalt snabb kvaltid, 1:19.881. Sju tiondelar snabbare än tvåan Jens Edman!

alxfightmini Alx startade i Pole. En plats som han förvaltade maximalt och segern kändes ohotad redan från de första varven. Han körde in som etta, 5,5 sekunder före tvåan Jens Edman.

Race två var mer eller mindre en upprepning av heat ett. Kanonstart med en rejäl lucka direkt. Alx körde in som tvåa lite drygt två sekunder före Jens Edman. Alx kunde med andra ord kliva upp på podiet som dubbelvinnare med en hel hög inkörda poäng. Pommacen lär ha smakat gott idag.

cockpitalex3mini Men trots en makalös månad med en förstaplats samt en tredjeplats den förra racehelgen och en avslutning med två segrar så räckte inte poängen till att slå sig in på en fin andraplats. Det blev en stark tredjeplats och av Alx blick direkt efter racet så var han definitivt inte nöjd med en tredjeplats i mästerskapet.

Men det blir nog bättre när det fått sjunka in lite. Säsongen avslutades ju sjukt starkt, och med tre segrar och en tredjeplats på fyra race så kan man ju snacka om att Alx visat vart skåpet ska stå. Det är ju definitivt inga blåbär han tävlar mot, här finns ett startfält med otroligt vassa förare och Alx visade den här helgen vad han är kapabel till om någon nu tvivlat på detta. Vann serien gjorde Fredrik Ros med 182p, före Jens Edman på 170 och sedan Alx på 154.

alxsideshotmini

pokalmini

Lämna ett svar