cla-amg1 I ett besvärande motljus uppenbarade den sig framför mig på Mercedes i Danderyd. Nya Mercedes CLA AMG, den sportigaste versionen av företagets nya mellanklasscoupé. Efter att ha sett ett antal bilder på nätet och i markandsföringsmaterialet kan man konstatera att den verkligen är tjusig att titta på. Här finns spännande former och en spänstig design som andas pondus, ungdomlighet och som inger respekt, inte minst i AMG-utförande.

Mercedes-CLA45-AMG-InteriorInredningen var välgjord och ingav respekt redan i den nya A-klass och även i den här modellen infann sig kassaskåpskänslan direkt. Härliga materialval, sportstolar med röda kontrastsömmar, paneler i slipad aluminium, kramgo sportratt i nappaläder och alcantara med tjusiga sömmar och tydliga och väldigt fint formgivna instrument gör sitt bästa för att charma föraren. Det enda som stör är bildskärmen som ser efterhandsmonterad ut där den sitter monterad på panelen ovanför de tre tjusiga ventilationsutsläppen. Annars är det en kupé som kunderna lär trivas i. Inte minst när det är mörkt och man kan njuta av den fina belysningen från alla instrument och knappar. De läckra sportstolarna passade mig perfekt och lädret (enligt Mercedes själva är det konstläder/mikrofiber) med sina färgade kontrastsömmar kändes riktigt bra, stolarna är sportiga utan att bli tokigt hårda. Sånt uppskattas på långfärder.

mercedes-cla Snabb som attan lär den också vara. Till skillnad från kusinen A45 AMG så är CLA AMG lite mer civiliserad och såklart större och lär nog tilltala en lite mer mogen målgrupp jämfört med illbattingen A45. Under huven finns den fina turbomatade fyran på två liter, som vrider ur sig imponerande 360 hästkrafter. Inte illa med en litereffekt på 180 hästar! Vridstark är den också med sina 450 Nm och den sjuväxlade dubbelkopplingslådan i kombination med avancerad permanent fyrhjulsdrift ser till att skjuta iväg den knappt 1600 kg tunga bilen till hundra km/h på fina 4,6 sekunder. Toppfarten är begränsad till 250km/h.

Mercedes-CLA45-AMG-2Vad kostar då detta kalas? Jo det drar som sagt lätt iväg när man börjar fylla i alla options. Men grundpriset är satt till 499.000:- och för det får man en väldigt fin mellanklassare som är en europaexpress av rang.side-of-the-Mercedes-CLA-45-AMG-Edition-1 Den översta bilden tog jag en av sommarens soligaste dagar när bilen precis hade inkommit till Mercedes i Danderyd. De andra bilderna är Mercedes egna.

Text – Johan Åhlund

Kolla gärna på nedanstående testfilmer för mer information!Ett svar på “Mercedes CLA AMG – Snyggt jobbat Mercedes”
  1. Kenta skriver:

    Ruggigt läcker MB som lockar yngre sportigare köpare. Är själv Mercadåre och tror den här modellen kan locka folk från BMW:s M-modeller i 3-serien och nya 4-serien.
    Så grattis MB till en urläcker bil och lycka till med försäljningen!

  2.  
Lämna ett svar