För de lite mer äventyrslystna postar jag här ett klipp som är helt sjukt häftigt. I södra Spanien ligger El Chorro (vattenstrålen). Ett paradis för folk som tycker om bergsklättring, och jag förstår varför när jag ser den här filmsnutten, snacka om livsfarligt och våghalsigt. Här tar man sig upp på Camino del Rey (kungens lilla stig), en stig som byggdes på uppdrag av kung Alfonso den trettonde. Efter en tragisk dödsolycka stängdes stigen och man försökte att göra den otillgänglig för klättrare. Så är dock inte riktigt fallet, det går med viss livsfara att ta sig dit vilket den här filmen visar. Fallhöjden sägs vara 700 meter. Närområdet är perfekt för mountainbiking, vandring och camping. Man flyger till Malaga och sedan tar man tåget till El Chorro.

Vertikalt om El Chorro

Coronn om klättring i El Chorro

aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reggad på Commo.se

2 Svar på “El Camino del Rey – Europas häftigaste klättring?”
  1. […] De 4 stugorna är över 140 år gamla och ingår i en lantgård. Hela komplexet, med de 4 stugorna och exklusiv tillgång till poolen, kan hyras. Detta är den perfekta lösningen för större grupper med tanke på att stugorna är separerade och självhushållande enheter. Det totala antalet bäddar för komplexet är 13+4. Det är vanligt att stora grupper av bergsklättrare och konstnärsgrupper hyr hela området. El Chorro är Spaniens mekka för bergsklättring. Se en film om den spektakulära bergsstigen Camino del Rey på denna sida. […]

  2. Hej! Vi hyr ut stugor i detta område och länkade till detta inlägg. Hoppas du inte misstycker.
    Jan Nilsson
    http://www.spanskafastigheter.se

  3.  
Lämna ett svar