Har du tröttnat på din kinesiska quadbike med dess tveksamma kvalitet och småtrista prestanda? Har du som av en händelse även vunnit en slant på lotto? Då kanske en Lazareth Wazuma V12 skulle kunna lätta upp tillvaron. Killarna på franska Lazareth har den här gången trotsat allt sunt förnuft i jakten på den perfekta adrenalinkicken. Man har byggt en quadracer utan dess like. Lazareth V12 var namnet.

Lazareth har flera modeller på sitt program och tycker man att V12:an blir lite väl häftig finns det modeller som använder sig av Yamaha´s R1-Maskin som är nertrimmad till 100hästar jämt. När man började projektet var det viktigt att den inte blev allt för tung. Därför har man använt sig av en hel del kolfiber och andra lättviktsmaterial. Resultatet är en vridstyv och robust quad som inte väger mer än 500 kilo körklar.

Där de flesta tillverkarna använt sig av motorcykelmotorer om 450-700cc har man slagit på stort och byggt hela quaden runt en bilmotor. Nu snackar vi inte om en spis från en gammal trött mercedes, nej valet föll på BMW´s maffiga v12:a. En motor som normalt sitter i BMW´s 7-serie. Motorn som pumpar ur sig rejält med effekt i standardutförande har modifierats rejält av Lazareth.

Genom kompressormatning når man en toppeffekt av sanslösa 500 hästkrafter vilket ger prestanda så det räcker till och blir över. Normalt ger motorn 360 hästar, men tycker man att det inte räcker så får man med hjälp av en knapptryckning 500 hästar att leka med. Då gäller det att hålla i sig rejält i styret. 0-100 avverkas på under tre sekunder (på ettans växel) och snart närmar man sig en toppfart på mastiga 298km/h om man inte fegar ur. Växlar gör man med paddlar och givetvis finns det även en backväxel.

Nu till det tråkiga. Priset är minst sagt högt. Man begär hela 200.000 Euro för V12-Versionen. Man blir förmodligen värst i stan med en sådan maskin, men kanske inte allt för länge. Lazareth planerar nämligen att bygga ett antal ännu exklusivare och vassare maskiner med motorer från Lamborghini och Ferrari. De lär inte bli direkt långsammare. Men bra mycket dyrare, var så säker.

Kolla in hur den går!
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
Bilder från Lazareth

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lämna ett svar