Kolfibret har legat på jäsning ett tag nu borta hos Aston Martin. Men i början av veckan drog man så äntligen bort presenningen och visade upp den nya supervackra modellen AM310 Vanquish för världens alla bilfantaster. En bil vars hela kaross är gjord i vacker och superlätt kolfiber. Hur mycket som skiljer den nya modellen från föregångaren samt DBS beror på vem man frågar.

Men i ett pressmeddelande från företagets VD Ulrich Bez berättar han att man har byggt upp modellen med hjälp av all kunskap man samlat på sig under åren, och man lärde sig mycket nyttigt när man gav sig på att förverkliga den ultraexklusiva One-77. Detta har allså resulterat i den ultimata Super Grand Tourern enligt Bez. Den nya bilen är lättare, snabbare, modernare, rymligare och starkare än sin föregångare och med flera spännande designlösningar från One-77 ser den synnerligen modern ut. Dess form är distinkt, muskulös och aggressiv med sin frontsplitter och tuffa bakvinge. Speciellt bra gör den sig i gråmetallic men även i röd metallic, gärna utrustad med beige läderinredning och med ljudsystem från Bang-Olufsen. Grrr…

Motorn är en V12:a med sex liters slagvolym som användes i DBS, men som nu har förfinats och varsamt trimmats upp till 565 hk vid 6750 rp/m. En ökning med 48 hk, men även vridmomentet har hoppat upp till massiva 620 Nm. Detta resulterar i att den relativt tunga (trots all kolfiber väger bilen 1739 kg) missilen accelererar 0-100 på raska 4,1 sekunder.

När den får sträcka ut når den 295 km/h och all kraft hittar till backen genom en halvautomatisk Touchtroniclåda med sex växlar. Interiört har utrymmet ökat och det finns ett baksäte, men vem vill sitta där och inte bakom ratten i en sån här bil? Säljstart i England omgående och räkna med ett pris som troligtvis börjar runt 2,2 miljoner kronor.

Det blir spännande att se hur den kommer att stå sig emot en bil som Ferrari F12, tester kommer att göras och många anglofiler håller tummarna att Aston Martin har hittat rätt den här gången. Bilder från Aston Martin.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar