Det är ingen hemlighet att jag länge har ansett att Bentleys Continental är en härlig bil. Den kopparfärgade Continental GT som finns i den här posten är något av det vackraste jag sett i bilväg faktiskt. Men Bentley har ju med undantag av den hemska suv-prototypen bara urtjusiga modeller på sin repertoar. Inte minst den vassa Supersport eller den nyligen uppdaterade Continental GT V8. Det anrika företaget har just nu ganska mycket spännande i sitt utbud och den senaste modellen är nu det vassaste som Bentley någonsin satt i produktion.

Man har nämligen sett över den tolvcylindriga maskinen rejält och maskinen lämnar nu hela 625 hk. Detta i kombination med ruskiga 800 Nm i vridmoment ser till att bjässen klarar av en toppfart om imponerande 329km/h. Sprinten till 100 klaras av på fyra sekunder blankt. Exteriört har det inte skett så pass mycket, grillen är mörk, man har sett över avgassystemets look och luftintagen har flyttats något.

Premiärvisningen sker på anrika Goodwood Festival Of Speed i juni där legender som Juha Kankkunen, Derek Bell och Guy Smith kommer att demoköra bilen. De första bilarna kommer att nå kunderna i höst. Bilderna är Bentleys egna.

I klippet nedan kör Derek Bell 2009 års modell av Bentley Continental Supersports på Goodwood, den rör på sig rätt bra. Inte minst för att vara så pass tung. Den nya Speed är alltså ännu snabbare.
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar