3333 Med jämna mellanrun dyker det upp designers och bilförädlare som gjort en tjusig designstudie på en redan befintlig modell. Ibland blir resultatet bra och ibland dåligt. Men någon gång ibland så lyckas man verkligen och det är precis vad det italienska designhuset Studiotorino har gjort. Deras tolkning av hur en så kallad Shooting Brake baserad på en Mercedes SL kan se ut är otroligt lyckad.
2222 Modellen kallar man för Coupetorino 2013 och formerna började ta form när sex designstudenter ville testa vad man kunde göra med formerna på en SL. Målet var att skapa en tjusig coupe och gruppen hade stöd från Steffen Koehl från Global Advance Design Mercedes-Benz och förutom att ta fram formerna fick studenterna även väga in produktionskostnader och olika andra tillverkningsfaktorer när de satte igång att rita på projektet. En modell i skala ¼ togs sedan fram, och Coupetorino 2013 avtäcktes den 27 maj i år vid Mercedes-Benz Design Center i Como.
4444 När slutresultatet blir så här bra är det inte utan att man hoppas på att man på Mercedes beslutar sig att åtminstone ta fram ett fungerande exemplar. Den är ju otroligt tjusig, och studenterna lär ju ha en ljus framtid för sig! Förhoppningsvis blev betyget VG vid examen.
Text : Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar