POKERSTAR1SMALL I somras fotade jag en hel del racing, inte minst flera lopp i STCC. Det blev många roliga bilder, och ett minne som fortfarande står sig var när Peter Poker Wallenberg krängde av sig overallen och hjälmen efter ett tight heat i Swedish GP. Jag har haft turen att träffa honom flera gånger förut på racerbanorna, men jag har nog aldrig sett honom gladare än på Mantorp.

Det var inte så konstigt i och för sig då de vann racet (se klippet nedan). Så jag passade på och bytte några ord med honom samtidigt som jag sköt några bilder. Strax innan den här bilden togs hoppade han upp i luften precis som deltagarna hos Stina Dabrowski, men riktigt så snabb var inte min kamera. Poker har fattat det här med att ha roligt, se bara bilderna efter hoppet!

POKERSTARSSMALL1 Så här såg det ut i depån hos Poker Wallenberg Racing under finalen på Mantorp. Poker själv har precis klivit ur sin Aston Martin Vantage GT4 och teamet väntar med spänning på när Daniel Haglöf lägger några snabba varv på Mantorps långa slinga under tidskvalet. Framme vid pit-lane byter jag några ord med ingenjörerna och de njuter i fulla drag när den Combitechsponsrade Saaben presterar som bäst. – Men du Peter, varför har alla smoking idag frågar jag. – Jo det är ju så att man måste få ha lite kul ibland, därför har alla i teamet kostym och handskar idag, racing ska vara roligt skrattar Poker innan Saaben kommer in i depån. Han har fattat vad livet går ut på, racing är stundtals blodigt allvar, men det ska ju samtidigt vara roligt också. Jag minns hans sommarprat i P1 och har letat lite efter det och det ska gå att lyssna på det på den här länken. Han är dessutom en riktig racingräv som förutom svensk banracing dessutom har ställt upp fyra gånger i 24 timmarstävlingen på Nürburgring Ring. Affärsvärlden gjorde en spännande intervju med honom 2005. Här finns även en från kulturbloggen.

Peters Sommarprat

POKERSTARSSMALL2 Lita på att teamet får uppmärksamhet när de ser ut som antingen SÄPO-agenter eller James Bond-kloner på Finalracet. Ett kanonfränt inslag i depån. Inte en sur min här inte! Det verkar dessutom vara ett lyckat samarbete enligt den här artikeln. Här hittar du teamet på Facebook. Svensk racing behöver flera profiler som mr Wallenberg!

POKERSTARSSMALL3 POKERSTARSSMALL4

Text & Foto copyright : Johan Åhlund


Missa inte de andra klippen på teamets Youtubekanal

Ett svar på “Peter Poker Wallenberg – Man måste ju få ha lite roligt också…”
  1. Erik skriver:

    Coolt som bara den med Poker på banracing. Skön snubbe med andra intressen än bara pengar och investeringar.
    Snygga bilder och häftigt med smoking på hela teamet, wow!

  2.  
Lämna ett svar