Alla som tycker att mattematik är det bästa som finns räcker upp en hand. Jag tillhör personligen inte den gruppen men beslutade mig för att hoppas att det här skulle vara en välspelad och rafflande thriller med spänning och fiffiga tvister. Istället bjöds jag på en svamlig historia helt utan finess och spänning.

Lika underhållande som att titta på en paisleymönstrad slips i knappt två timmar. Det är frestande att verkligen skriva det jag tycker om den här filmen. Men jag känner att det bästa jag kan göra är att radera den ur mitt minne och försöka gå vidare. Matthew Turner på Viewlondon.co.uk beskriver den ytterst träffsäkert när han menar följande: ” Disappointing, badly plotted thriller, let down by some dodgy acting, poor direction and a script that makes The Da Vinci Code look like a masterpiece.” Jag kunde inte sagt det bättre själv. För detta är en riktig skitfilm.

Handlingen om nån nu mot all förmodan skulle på något sätt vara det allra minsta intresserad av den här stinkande sörjan: Matematiska symboler och kryptiska koder följer en serie bestialiska mord på universitetet i Oxford. En amerikansk utbytesstudent engagerar sig tillsammans med en åldersstigen professor i mordutredningarna. Men sanningen kan bli farlig för dem båda. Om den alls finns…

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video


Turners review

Omdömet på engelska amazon talar också sitt tydliga språk.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

2 Svar på “Oxford Murders – Tristare kan inget vara”
  1. NetRunner skriver:

    Oxford Murders var en kanonfilm om matematik och det som påstås vara slumpmässiga händelser i livet överfört till film.Mycket lyckat faktiskt. 🙂

  2. Johan Åhlund skriver:

    Wow det var den snabbaste kommentaren nånsin NerRunner! jag är imponerad! Sen ett bevis på att man kan ha olika smak! Me Like!

  3.  
Lämna ett svar