I helgen var det dags för Mercedesentusiasterna att inta Dalarnas vackraste plats – Tällberg. Ett nittiotal bilar av varierande modeller och årgång samlades på gräsmattan utanför hotellet. Alla höll tummarna för vackert väder och trots ett flertal regnskurar var alla bilar och besökare glada. Regnet höll nämligen i sig i knappt fem minuter, fördelat på fem miniskurar. Träffen som hölls på Green Hotel bjöd på gott om mat och dryck, vackert vädret, tillgång till pool och relaxavdelning samt möjligheten att prata Mercedes tillsammans med ett par hundra andra entusiaster. Mycket tack vare det fina vädret blev tillställningen lyckad, både för besökarna och inte minst för klubbmedlemmarna. Bilen ovan är en Mercedes 300 från 1953, i utsökt skick. Det här inlägget är en teaser då jag inte hunnit artbestämma alla modeller än. Dessutom tog jag lite drygt 800 bilder som ska pillas med i photoshop. Den nedersta Mercan från 1939 är otrolig. Men jag har lite problem med att artbestämma den. Vad är den KORREKTA modellbeteckningen tro?

Bild 2: Instrumentpanel och inredning i absolut högsta klass, Mercedes 250Se coupe.


Bild 3: En klassisk Mercedes 220 i ett makalöst fint skick. Renoverad med omsorg och kärlek.


Bild 4: En Mercedes från 1939 i fullständigt toppskick. Fantastisk i alla avseenden! Men vad är den korrekta modellbeteckningen?

Text & Foto – Johan Åhlund

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Mercedes på Wiki
Mercedes Officiella Hemsida
Mercedesklubben
Mercedes-Benz Klubben Sverige
The Mercedes-Benz Owners
Mercedes Benz Club Of America
Mercedes Benz Forum
MercedesForum.com
McLaren-Mercedes F1
Mercedes Benz på Svenska Wiki

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar