Designingenjörerna på Pininfarina har gjort det igen. Den nya Maserati GranCabrio är verkligen en designmässig fullträff. Designen är klockren och man har genom att ha tagit bort taket på den otroligt vackra GranTurismo s skapat en öppen vagn som minst sagt väcker habegär. Modellen som är den första fyrsitsiga cabrioleten i företagets historia kommer att avtäckas på Frankfurt-salongen den 15:e september. Att bilen har det som krävs för att klassas som en riktig Maserati är det nog inte många som tvivlar på.

Den täckta modellen GranTurismo S hade ju en inredning som inte gick av för hackor och av dessa bilder att döma är den lika tjusig i den öppna versionen. När jag satte mig i en GranTurismo S för första gången ville jag bosätta mig i den. Så imponerad var jag av lädret, stolarna och den tjusiga instrumentpanelen. Inredningen och hela kupén var ju helt fantastisk. En cabrioletversion lär inte vara mindre åtråvärd. Motorn (som kommer från GranTurismo S) är en 4,7 liter stor v8. Den pumpar ur sig 440hk vid 7000rp/m och ger 490 Nm i vridmoment vid 4750rp/m. Än så länge finns ingen hardtop då Maserati menar att den skulle stjäla onödig vikt, så ett tygtak i canvas får duga. Målgruppen då? Maserati skriver följande i sin pressrelease: “A dream car designed and built for men and women who love to live life in an understated – though sophisticated – manner”. Jag kan absolut tänka mig en, gärna I delfingrå metallic med grått läder. Priset är än så länge lite ovisst men räkna med runt 1,3 miljoner skattade och surt förvärvade svenska kronor.

Mer information lär dyka upp hos återförsäljaren Autoropa samt hos Von Braun

Maseratis Officiella Hemsida
Maserati på Wiki
Maserati GranTurismo
Maserati Quattroporte
Maserati Mistral – Odödlig klassiker
Maserati GranTurismo på MPH-Mässan
Maserati bildsök

Då det inte släppts några filmer på GranCabrio ännu slänger jag in några klipp på den täckta versionen. Mycket nöje!

Tom Ford på Fifth Gear testar GranTurismo
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
Maserati GranTurismo promo-clip
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
Kelly Blue testar GranTurismo
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar