Jag passade på att dra ner en sväng till småländska Anderstorp Raceway förra helgen. Det var en kombinerad nöjesresa men också ett gyllene tillfälle att knyta nya kontakter inom racesverige och sätta lite schyssta bilder. På plats under helgen fanns även Autoropa som visade upp såväl Ferrari som Maserati och Bentley och bjöd in till trackday. Trots stundtals dystra väderprognoser så kom det enbart några få stänk. Stämningen var väldigt bra och det var som uppgjort för tät racing!

BMW Dealer Team WCR förbereder inför start av dagens första race. Teamchef Dick Jönsson Wigroth (vid förardörren) ger föraren Richard Göransson några sista uppmuntrande ord innan det bär iväg på formationsvarv. Jag brukar av en slump alltid stöta ihop med några personer när jag är ute på racerbanorna. Först och främst min föredetta kollega vid DalaDemokraten Lars Ingvar, och sedan Dick. –I TTA är det så tight så att det känns som om det är dagsformen på förarna som avgör vem som vinner, och bilarna går väldigt bra med sina Nismo-motorer sade en väldigt glad Dick Jönsson Wigroth när vi bytte några ord vid depåinfarten. Och han fick rätt, för tight race blev det. Men, var det inte lite väl få omkörningar med undantag av Göranssons imponerande uppkörning från elfte till femte plats?

Det är härligt att se en Saab 9-3 i racingkläder. Att i TTA se Saabar som tampas med Polestars ilsket blåa Volvobilar är inte tråkigt alls. Här är Linus Ohlsons 9-3 på väg ut till startrakan. Han vann överraskande premiärracet för sitt Team Tidö och stod på rejält på Anderstorp, och resultatet blev en sjundeplats. Vann gjorde Fredrik Ekblom.

Det här gänget behövde inte jobba allt för hårt under lördagens race, tack och lov.

Robban Dahlgren har precis kvalat klart och hamnade i pole, och direkt kom kollegan Fredrik Ekblom och gratulerade till insatsen.

En härlig motivationsbild tagen precis innan Richard Göransson hoppat in i sin bil.

Polestars blåa färg gör sig verkligen bra, och den ser likadan ut i verkligheten. Bilarna drivs av en sexcylindrig mittmotor på över 400 hästkrafter, växellåda med rattpaddlar, kolfiberkaross, och chassi enligt F1-maner. Fredrik Ekblom och Thed Björk gjorde vad de kunde men Björk fick oturligt nog punktering och så var den dagen förstörd.

Top 10 såg ut så här
1 Fredrik Ekblom Volvo S60 22 varv
2 Robert Dahlgren Volvo S60 +1.838
3 Fredrik Larsson BMW SR +3.207
4 Tommy Rustad Volvo S60 +7.448
5 Richard Göransson BMW SR +8.421
6 Alx Danielsson Citroën C5 +10.363
7 Linus Ohlsson Saab 9-3 +13.598
8 Andreas Ebbesson BMW SR +27.856
9 Stefan Söderberg Citroën C5 +28.442
10 Martin Öhlin BMW SR +29.184

Text & foto : Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar