En avslappnande hobby är bra att ha om ens vardag är full av stress och schemat är fullt. Vissa samlar på smurfar, andra tränar triathlon och vissa väljer att skriva dikter på sin fritid. En som har ett genuint motorintresse och som mer än gärna tillbringar sin fritid ute på racerbanor är skådespelaren Mikael Persbrandt. Hans framfart i rallyskogarna i en patinerad Porsche 911 har vi kunnat följa i tv och i media och han är väldigt intresserad av saker som rör på sig. På Mantorp Park rastade han sin Porsche 996 Turbo som med lite hjälp från Roock nu ger 600 hästkrafter och går som ett spjut.Jag sålde min Nissan GT-R och köpte en Maserati Quattroporte som jag har till vardags. Nu testar jag lite olika inställningar på Porschen och den ger nu 600 hästkrafter. Hur tyckte du att den gick då? Frågade Mikael mig. Jag som precis stod vid målrakans räcke och såg hur den gula Porschen lade sig i innerspår och totalförnedrade en kompressormatad Jaguar intygade att den gick som bara fan. Och att det nog var en av de mest aggresiva körningarna hitttils på dagen. Han stod nämligen på rejält, herr Persbrandt. Det verkade som att bilen motormässigt gick riktigt riktigt bra och det var en fröjd att se den i full satsning på banan. Efter att ha hämtat en ny sättning däck rullade han ut på banan igen för några snabba varv och det är inte undra på att karln sken som en sol och var på ett synnerligen gott humör, vem hade inte varit lycklig i en sådan bil, på en avlyst bana i perfekt väder med sällskap av goda vänner med fina bilar. Life is good.
Text & foto : Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar