MINIgalaxie-500-pre-take-off Jag tänkte slänga upp lite bilder här på Kanonfilm från en snabbresa till Bilsports Summer Meet som gick av stapeln i slutet av juli. Trots att det var helskumt väder, mulet men hett som attan så fanns där en hel del roliga fordon. Många prövade lyckan på den väldigt klistriga strippen och där fanns faktiskt några klassiska streetracebilar på plats.

MINIgalaxie-500-in-speed

MINIford-galaxie-500-pitting MINIford-galaxie-500-interior
Trots att det kom några regnskurar framåt eftermiddagen så misströstade man inte utan det var full fart både på strippen och på utställningen.

Då jag tänkte sätta ihop en kortare text om Ford Galaxie 500 så hade jag tur då ett härligt patinerat exemplar (faktiskt från vår grannstad) flexade musklerna i depån. Långt ifrån standard såklart men ack så läcker med de rätta detaljerna, brutala Hoosierdäck, patinerad look och såklart med en hel del hästkrafter under huven. Det såg ut som om det satt en rejält masserad 390 (6,4 liter och antingen 300 eller 330 hk i standardskick) under huven, men säker är jag inte. Snabb var den dock, och har jag inte helt fel så drog den iväg en repa på 12,26 med en sluthastighet på 178km/h. Inte illa för en nästan 5,5 meter lång tvåtons klassisk jänkare med aerodynamik som en ladugård!

Hur som helst så fotograferade jag en hel del jänkare och min samling med bilder av USA-bilar blir allt större. Det är dock kul att så många bevarar dem, och att de dessutom tar ut svängarna när det gäller såväl utseende som performance.

Jag kommer att posta flera inlägg på fina bilar från årets träffar senare under hösten samt även skriva ihop några klassikerporträtt. Kanske rent av om fullsizejänken Galaxie 500, och dess historia. Ha det bra så länge!

Den översta bilden är tagen precis innan den drog iväg. Se videon nedan om hur den lät 🙂

Text & foto © : Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Ett svar på “Ford Galaxie 500 – Potent klassiker”
  1. Johan Åhlund skriver:

    Det där är väl Roberts kärra?. Den låter helt fantastiskt och är väldigt välbyggd. Kul att se den live!

  2.  
Lämna ett svar