454545Volvo presenterade sin nya designstudie några dagar före den stora Frankfurtsalongen, och lita på att bilderna som fanns på nätet någon dag innan fick folk nyfikna. Bilen som heter Volvo Concept Coupé är späckad med fina och finurliga designlösningar och åtminstone några av dessa lär nog i någon form hamna i kommande framtida modeller.

Coupén är smärtsamt vacker i sin linjeföring, och på de bilder som läckt ut så verkar Volvos målsättning klar. Det här ska vara en premiumbil med allt vad det innebär. Kampen om kunderna som annars inte tittar åt andra bilar än Audi, BMW och Mercedes ska bli intressant att följa. Det känns som om Volvo har något fint på gång som kan bli riktigt bra. Borta är vinkelhake-designen från klassiska Volvomodeller och ingen lär väl sakna designdragen från en gammal 740 i första taget.

v3v1v2Här är det svepande linjer som gäller med tydlig design på lyktor och grill, och det är återhållsamt och stilrent. Designerteamet har inte gått bananas med en massa luftintag eller andra detaljer som stör helhetsintrycket. Den är smooth, och man har jobbat hårt på inredningen där inte minst växelspaken och de blåa instrumenten ser jättetjusiga ut. Detsamma gäller stolarna med sina små svenska flaggor, och de retrodesignade bältesspännena där loggan ”since 1959” är präglad i metallen. Snyggt!

När det gäller de kommande bilarna så lärdet var nya suven XC90 som vi får se först. Snälla Volvo, se till att tillverka även Concept Coupé, det vore underbart att se den på våra vägar!

3 Svar på “Volvo Concept Coupé – Otroligt lyckad designstudie”
 1. Jag rullar in i framtiden skriver:

  Verkligen en snygg bil – och den kommer från Volvo, wow!
  Volvo går från kantiga familjebilar med trygghetsnarkomani i fokus till snygga eleganta futuristiska bilar som torde tilltala unga framgångsrika människor mitt i karriären.
  Sätt bilen i sjön och succén borde vara given.
  Bra jobbat Volvo – grattis till den bästa designstudien hittills!

 2. Fredde skriver:

  Volvo har verkligen bytt inriktning: från kantiga familjebilar till sportiga coupéer, från Svensson till unga framgångsrika karriärister. Gör verklighet av denna designstudie och succén är given!

 3. Adrian skriver:

  Volvo har gått från kantiga familjebilar till sportiga coupéer för framgångsrika människor i karriären. Denna designstudie är makalöst tjusig, bästa hittills från Volvo.
  Gå hela vägen och gör verklighet av detta Volvo, det kommer att bli succé!

 4.  
Lämna ett svar