Dags att ta sig an den näst sämsta filmen genom tiderna, enligt Imdb är det bara Sweetie Pie med Paris Hilton som är sämre. Förutsättningarna kunde med andra ord ha varit bättre. Ganska mycket bättre till och med. Över 20000 personer har betygsatt filmen och på en skala på 1-10 har den fått 1.4 i snittbetyg. Bloody hell. Det här blir nog en pärs att ta sig igenom. Filmer som parodierar andra finns det gott om. Dessvärre brukar dessa vara helt katastrofalt dåliga, som Tex. Meet The Spartans och liknande. Disaster Movie går dock ut hårt. Efter en knapp halvtimma har man hunnit driva med Dr Phil, 10000 Bc, No Country For Old Men, Superbad, Indiana Jones, The Hottie And The Nottie, Jumper, Sex & The City, Highschool Musical, Juno och Amy Winehouse. Och det är svårt att säga det men imitationen av mördaren i No Country For Old Men var faktiskt bra.


De andra parodierna är inte helt hundra för att vara snäll. Manuset känns papperstnunt och ibland undrar man hur de tänkt när de satt ihop filmen. Men, och här kommer det märkliga: jag skrattade faktiskt ett par gånger. Främst åt Beuwolf men även åt de två musikinslagen. Givet är detta inte en bra film, men den är definitivt inte så illa som man först kan tro. Att det här skulle vara dem näst sämsta filmen nånsin är rent skitsnack. Den är sannerligen inte speciellt bra men jag har sett många sämre filmer (Xtro3, Plump Fiction, Bio-Dome mfl), det är ett faktum. Skulle jag betygsätta den på en skala på 1-5 skulle jag ge den 1.5.

Jag länkar inte till den vedervärdiga trailern, utan till en av filmens sekvenser. Detta säger allt om filmen. You either like it or hate it som det heter på utrikiska.
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Handlingen enligt Discshop: ”Disaster movie” följer de komiska missödena av några sjukt snygga 20-åringar under en ödesdiger natt då de försöker att komma i säkerhet undan alla naturkatastrofer som finns. Asteroider, tornados, jordbävningar och hela alltet, drabbar staden och deras väg då de försöker lösa en rad gåtor för att få ett slut på den okontrollerade förstörelsen.

Filmen släpps i Sverige den 28:e jan men finns tillgänglig på många webbutiker redan nu.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar