Porsche 911 GT3 RS blir enligt Porsche en av de vildaste modellerna av den klassiska 911:an någonsin. Bilen som har premiär som 2010 års modell kommer att väcka stort habegär hos fansen. Bilen lär bli en upplevelse att ratta då den har både mer effekt, lägre vikt, vassare växellåda samt effektivare stötdämpning än föregångaren. Låter det lockande? Jovars. Priset ligger i skrivande stund på lite drygt 122.000 euro. Den kommer i sex olika färgkombinationer och ser på bilderna riktigt maffig ut. Karossmässigt är den nya Rs 44mm bredare över baken än tidigare, det finns gott om luftintag och bak stoltserar ett dubbelutblås som är 55mm i diameter större än föregångaren. Manligt värre med andra ord.

Inredningen är sobert avskalad, gjord i lättviktsmaterial och med röda flärpar stänger man de breda dörrarna. Inga dörrhandtag som drar ner vikten här inte. Sportratten är klädd i alcantara för bästa grepp vid aggressiv körning. Sportstolarna är gjorda i glasfiber och kolfiber. Kolfiberdetaljer finns det gott om, bla trösklarna som även har fina Rs-emblem. Fälgarna är 19”, i kontrasterande färg mot bilen och har centrumbult med tjusig Rs-logo. Dessa fälgar är skodda med däck med dimensionerna 245/35 fram och maffiga 325/30 bak för maximalt väggrepp.

Motorn är som brukligt en sexcylindrig boxer på 3,8 liter (föregångaren var på 3,6 liter) och lämnar 450 frustande hästkrafter. Detta sker vid höga 7900 rp/m. Maxvarvet ligger på hisnande 8500rp/m. Accelerationen är blixtrande och sprinten 0-100 kommer att klaras av på 3,8 sekunder enligt Porsche själva. Stampar du plattan i mattan når du snart 310 km/h. Bromsarna är även dessa något utöver det vanliga med kraftiga bromsskivor på 380mm fram samt 350mm bak. Duger inte detta finns även Porsches keramiska kompositbromsar som tillval.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

”Gamla modellen”
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Den Officiella hemsidan med massor av info om just Porsche 911 GT3 RS
Porsche Official Homepage
Porsche 911 Gt3 på Wiki
Porsche på Wiki
Porsche Club Sverige
Porsche Clubsport
Porsche Owners Club
Porscheclub Of America
Bildtråd på Google
Bildtråd på Flickr
Den ultimata boken om Porsche
Allt Om Motor om Porsche 911 GT3 RS
Aftonbladet är tvåa på bollen
Aftonbladet om GT3
Aftonbladet om Cayman
Aftonbladet testar GT3
Vilken Porsche passar just dig?
Sagan om Porsche
Dackevalls tio Porschefavoriter
Porsche 911:or tillsalu på Blocket

Ferraris motsvarighet

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

2 Svar på “Nya Porsche 911 GT3 RS – Vill ha!”
  1. […] Nya Porsche 911 gt3 Rs You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video […]

  2. […] Mer Porsche på Kanonfilm – 911 Gt3 Rs Mer Porsche på Kanonfilm – Den ultimata boken om Porsche […]

  3.  
Lämna ett svar