Danska filmer brukar överlag vara sevärda. Våra vänner söderöver har ett driv och ett engagemang när det gäller filmskapande som vi här i Sverige inte kan mäta oss med. Se bara på filmer som Pusher, Blinkande Lyktor, Bröder och liknande. Små mästerverk jämfört med många svenska filmer. Den här gången är det en thriller som jag matat in i dvd-spelaren. Nicholaj Lie Kaas spelar advokaten Jonas som hamnat i trubbel rejält. Efter en natt på krogen hamnar han på ett hotellrum tillsammans med en ung och vacker kvinna. Nästa morgon vaknar han och ser henne död på golvet, brutalt mördad. Allt pekar på Jonas. Hans enda chans för att överleva är att fly från allt. Men snart upptäcker Jonas att han är fångad i ett spel av sanning och lögner, där gränsen mellan vad som är sant och falsk är tunn. Först då jakten visar spår tillbaka till hans fars mystiska död, inser Jonas att han bara har en väg ut: att bli dem, han jagar. Jag klippte in lite produktinfo här, men visst verkar det som en lovande thriller?

Kandidaten
har liknats med den amerikanska thrillern The Game, med Michael Douglas och Sean Penn i rollerna. Visst finns det liknelser men det handlar nog en sales-pitch. Skådespeleriet är bra men vem hade väntat sig något annat. Tuva Novotnys danska låter genuin och Lie-Kaas är som vanligt helt okej. Synd bara att man inte har använt sig av Danmarks store man Kim Bodnia utan låter honom medverka i max två minuter. Han i en annan roll hade gjort filmen betydligt mer attraktiv och jag med andra hade förmodligen rusat till videobutikerna om så varit fallet. Nu blir Kandidaten en ordinär thriller som inte höjer sig över mängden. Den är definitivt inte dålig, men för genren ganska tam. Vanilj helt enkelt.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Officiell Hemsida

Handlingen:
Försvarsadvokaten Jonas Bechmann lever ett normalt liv, tills han själv blir missstänkt för mord. Efter en natt på krogen hamnar han på ett hotellrum tillsammans med en ung och vacker kvinna. Nästa morgon vaknar han och ser kvinnan död på golvet, brutalt mördad och allt pekar på Jonas. Hans enda chans för att överleva är att fly från allt. Men snart upptäcker Jonas att han är fångad i ett spel av sanning och lögner, där gränsen mellan vad som är sant och falsk är tunn. Först då jakten visar spår tillbaka till hans fars mystiska död, inser Jonas att han bara har en väg ut: att bli dem, han jagar…

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar