John Hennessey Performance Engineering har uträttat stordåd med flera amerikanska bilar de senaste åren. Precis som andra i branschen som tex Roush, Lingenfelter och Hotchkis får dessa specialmodeller stor medial uppmärksamhet. Vilket inte är allt för konstigt då det inte direkt handlar om att sätta på lite spoilers från Biltema och installera ett nytt luftfilter på familjens Golf. Chevrolets nya Camaro (generation fem för övrigt) är den senaste bilen att få lite massage av killarna på HPE.

Bilen som är riktigt läcker redan i standardskick har nu blivit en veritabel dräpare, med utseende i toppklass samt prestanda därefter. Vad sägs om att man kompressorladdat GM´s senaste V8 (Ls9 som sitter i den senaste Corvette ZR1) och fått upp effekten till hisnande 725hk. Lägg där till maffiga 15tums kolfiberbromsar (även dessa från rivalen Corvette ZR1), lättnetallfälgar med Michelin PS2-sulor samt att vässad fjädring och hjulupphängning. Då kan HPE 700 som bilen heter ge Chevrolet Corvette ZR1, Ford Mustang samt Dodge Challenger en rejält tuff match om vem som är herre på täppan bland de moderna amerikanska muskelbilarna just nu. I det senaste numret av amerikanska Motor Trend testas 650Hk-versionen mot SpeedFactorys Dodge Challenger (700hk) SRT/8 och mot Shelby GT 500 Super Snake (750Hk). Hur det gick? Tidningen själva skriver så här: The Hennessey HPE650 Camaro annihilates the competition. When it comes to pure performance, bragging rights and an absolutely ridiculous exhaust note, Hennessey’s HPE650 Camaro backs it up like no other.


Prestandan är så klart imponerande. Svulstiga 725Hk vid 6,400 rpm. Ett vridmoment som är tillräckligt för att dra loss Turning Torso, samt 0-100 på 3,5 sekunder är svårt att motstå. Ännu häftigare blir det när växellådan är manuell med 6 lägen! Mums. Tycker du fortfarande att bilen är lite slö? Då finns det ytterligare uppgraderingar att montera som ger förutom dubbla turboaggregat en effekt om alternativt 850Hk, eller om du är lite mer kräsen maffiga 1000Hk.


Det är inte bara insidan som förfinats. Karossen har piffats till med ett aerodynamiskt kjolpaket för ökad downforce vid lite högre hastigheter. Förändringarna exteriört består av en mängd kolfiber, med frontsplitter, sidopaneler, grill och dolda framlyktor. Bilen beskrivs av John Hennessey som en daily-driver, med prestanda som en supersportbil, design som formligen skriker amerikansk muskelbil, men också har ett användbart baksäte och ett rejält bagageutrymme. Priset är med amerikanska mått mätt ganska högt med ett begärt pris till kund på 109.000$. Men då ingår en endagars förarkurs. Det kan behövas med tanke på bilens vrid och effekt. Lite mer normala motoreffekter kommer dock att erbjudas då Hennessey kommer att ta fram flera mindre svettiga versioner av Camaron, just nu finns även en version med futtiga 650hk att tillgå. Det finns sex exemplar kvar till salu, alla andra är sålda. Dollarn står i 6.82kr. Vad väntar du på?

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Officiell Hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Ett svar på “Hennessey Camaro HPE 700 (nu med film!)”
  1. […] i svart. Jag har tidigare postat en mastig post om dessa amerikanska muskler och dess trimpotential HÄR. Skulle jag nån gång bil ägare till en sådan skulle jag göra så att den såg ut så HÄR. […]

  2.  
Lämna ett svar