Att semestra utomlands är inte helt fel. Tvärtom, det är bland det bästa som finns. Men, tänk om man skulle råka ut för det som man ser på film titt som tätt? Alltså att någon mindre nogräknad typ öser in ett kilo kokain i mitt bagage sekunden innan jag ska gå genom passkontrollen? Okej jag har sett för mycket film, och dessutom läst böckerna på temat av Warren Fellows och Rusty Young. Att sitta på kåken i många år i ett gudsförgätet land i väntan på dödsstraff för grov narkotikasmuggling står nog på topp tre på min lista över saker jag helst ska undvika. Det är bara att läsa någon av ovanstående fängelseskildringar eller att kolla in dokumentären om Bangkok Hilton för att förstå.

Däremot tycker jag om att läsa spännande skildringar från dessa länder och titta på filmer på temat. Bangkok Hilton med fröken blekfis var skaplig och Brokedown Palace är på samma tema. Den här gången har Kate Beckinsale och Claire Danes huvudrollerna som de båda barndomsvännerna som skippar det trista Hawaii för att dra till Thailand för en partyresa på 11 dagar. Båda spelar trovärdigt och bra och det är framförallt Danes som imponerar, blott 19 år gammal när filmen gjordes.

För att vara en fängelsefilm är filmen ganska snäll, åldersgränsen ligger på PG-13. Men det betyder inte att den är tråkig. Trots en story vi sett förut är Brokedown Palace en bra film. Här finns bra musik, bra skådespeleri och trovärdiga miljöer (trots att filmen spelades in på Filipinerna istället för i Thailand då Thailands regering inte gillade filmens tema enl Imdb). Trots avsaknad av fängelseklyschor, sadism, actioninslag och flum så levererar filmen och får ett bra betyg. Brokedown Palace är sevärd!

Handlingen: De båda vännerna Alice och Darlene åker på semester till Bankok. Allt är bara fint, tills de möter den snygge Nick Parks. Han föreslår att de ska åka på en semester till Hong Kong tillsammans, men på flygplatsen stoppas tjejerna då polisen hittar heroin i deras bagage. De döms till 33 års fängelse i det beryktade ”Brokedown Palace” och nu börjar den riktiga kampen…

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Officiell Hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar