Filmer om väktare och ordningsvakter verkar populära och har just nu ett litet uppsving i videobutikerna. I hyllan nere på min lokala videobutik står två stycken komedier på temat och trängs. Snuten i varuhuset, med den inte allt för rolige Kevin James i huvudrollen klarade jag inte av att se. Den var rent ut sagt vedervärdig. Jag såg de första 45 minuterna och lämnade sedan tillbaka den till killen bakom kassan. Jag bytte den mot en liknande komedi, Observe And Report med Seth Rogen i huvudrollen.

Seth Rogen är jag kluven till. Han har varit bra i en del filmer och på gränsen till outhärdlig i vissa. Han är bäst i mindre doser, som tex som den sköne polisen i Superbad. En roll som han gör briljant. Men här har han återigen huvudrollen och det är med otroligt blandade känslor jag ser honom agera. Filmen böjar ganska illa och snart börjar jag tro att det här kommer att sluta lika illa som med Mall Cop. Men lyckligtvis så tar det sig någorlunda efter en stund. Men roligt blir det inte. Inte ett dugg. Den saknar all form av charm och karaktärerna är urusla och helt omöjliga att få sympati för. Sedan är det så klart massor av pundarsnack, ”underhållande” actionscener som är pinsamma att se och den ena värdelösa händelsen avlöser den andra. Efter 81 minuter står det klart att Observe and report är något av en schablonbild av den filmtyp jag inte klarar av. Den är verkligen skitdålig. Jag bokstaverar filmens betyg: S K I T D Å L I G.

Handlingen:
Kunderna på ett amerikanskt köpcentrum får mer på köpet än de önskat – nämligen en fet blottare i sunkig morgonrock! Kunderna förfasar sig medan den helknasiga säkerhetschefen Ronnie Barnhardt gottar sig åt tanken att ”det här perversa äcklet är det bästa som hänt mig!” Får han bara fast blottaren kan det bli hans fribiljett in i poliskåren och ge honom chansen att dejta hans drömtjej, den heta expediten på skönhetsavdelningen. Det finns bara en person som kan sätta käppar i hjulet för Ronnie: en lång, snygg snut som faktiskt vet vad han sysslar med.

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Officiell Hemsida

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar