You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
Jag skrev en text om den när den kom. Den är inklippt nedan. Nu har pressen testat bilen och alla är lyriska och menar att det här är världens bästa sportbil. Själv vet jag ju inte men accelerationen i ovanstående klipp gjorde mig helt sjukt imponerad. Missa heller inte testfilmerna nedan!

Ferrari går från klarhet till klarhet och när man tror att de gjort den perfekta bilen så slår de till med en ny som är hästlängder vackrare och snabbare. Hur bär de sig åt egentligen? Den nya Ferrari 458 Italia är en groteskt vacker skapelse. Den ska efterträda Ferrari 430 och är bestyckad med en 4,5 liters v8 som lämnar 570hk vid 9000 varv. Den har en sjuväxlad f1-låda och vrider ur sig saftiga 580 newtonmeter. Noll till hundra klaras av på blixtrande 3,4 sekunder och toppfarten ligger över 325km/h. Den har lika imponerande bromsar och 100-0 klaras av på imponerande 32,5 meter. Torrvikten ligger på 1380kg. Pininfarina står för designen. Det ska bli roligt att se hur gubbarna på Lamborghini kommer att matcha denna missil. Personligen tycker jag att den är dödsläcker, speciellt snett bakifrån. Det är bara att ställa sig i kö.
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Aftonbladet
Aftonbladet rapporterar om sänkt pris

Aftonbladet
Aftonbladet
Ferraris hemsida
Ferrari 458 Italias webbplats
Motorauthority har tittat på bilen här
En rätt meningslös teaser finns här, man hör ju hur den låter i alla fall.
Aftonbladet

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

2 Svar på “Ferrari 458 – Hyfsat drag….”
  1. […] 458 Italia och den är typ flång ny. Ligger runt 2 mille och jag har skrivit om den förr HÄR och HÄR, men också HÄR. Den var kusligt snygg i […]

  2. […] senaste landsvägsraket, den väldigt hyllade och vackra 458 (fler bilder här och här och här) gör bra ifrån sig både på gata och på bana. De som är stadda vid god kassa kan såklart […]

  3.  
Lämna ett svar