För lite drygt en månad sedan upptäckte jag att jag hade slut på böcker hemma. Jag hade läst slut alla jag hade (nästan) och när jag kollade lite på Amazon så tog köpsuget över. Det var dags att köpa lite nytt och tanken var att det skulle bli flera titlar och att jag skulle klara mig fram till februari. Då jag behövde lite svensk läsning också så blev det en sväng in på Adlibris också. Det blev ett par rejäla paket.

Tre veckor senare kom dessa paket till mitt ombud. Jag tyckte nästan synd om tjejen som jobbade i paketutlämningen. När jag lastat upp dem hemma på mitt nattygsbord så såg det ut som på bilden ovan. 47 titlar, och fem till påväg.

I mitt relativt torftiga liv så ägnar jag inte min tid åt att jaga pirater utanför Somalias kust. Jag kör heller inte bil genom europa skitsnabbt, eller fångar giftiga ormar i fjärran länder. Ej heller ägnar jag min tid åt mordutredningar eller filosofierar om hur man fossiliserar hamstrar eller varför pingviner inte fryser om fötterna. Eller om får krymper när det regnar. Jag hänger heller inte med Drew Carey, Simon Pegg, gangsterkungarna Ron och Reg Kray eller med Charlton Leach.

Det var också länge sedan jag förberedde mig inför en invasion av Zombies, eller planerade att köpa loss en amerikansk muskelbil. Jag har heller inga planer på att döma MMA eller att börja wallraffa på mitt jobb. Kungens sex- och klubbliv eller vad som sker hemma hos den svenska överklassen vet jag heller inte, men jag har mina aningar. Brittisk maffia, Londons undre värld samt hur det är att träna upp sig och uthärda några år i den franska Främlingslegionen har jag heller ingen järnkoll på. Ej heller hur jobbigt det måste vara att hamna på Darwin Awards hemsida. Och Donnie Brasco, hur var hen egentligen? Filmen var ju bra. Stephen Fry är också rolig och skriver bra betraktelser, och detsamma gäller ju för Top Gears Jeremy Clarkson och James May, dessa ska bli roligt att läsa sit igenom. Neil Strauss The Game sket jag i men Varning verkar faktiskt lovande. Likaså Handelsprofessorn Michael Dahléns Nextopia, den har jag varit sugen på länge. När jag vill skratta tar jag fram Kalle Linds förra bok, och hans nya var ett givet och klockrent köp. Likaså Walther Isacsons tegelsten om Steve Jobs. Sen i dessa Tintin-tider så kändes det ju som en bra idé att slå till på Hergé & His Creation. Jag kunde heller inte motstå Wendy Northcutts Darwin-serie om pinsamma och oerhört genanta dödsolyckor. Sen var jag ju tvungen att beställa lite amerikanskt actiontjafs av Chuck Pfarrer, och lite svenskt kriminalraffel av Tobias Barkman. Samt Walter Mosleys briljanta Always Outnumbered, Always outgunned.

Men, och det här är ett förtydligande: Jag ser fram emot att läsa om dessa fenomen och personer. Det ska jag nu också göra. Det kommer att ta ett par månader tror jag. Och imorron får jag en ny bok av en klippa jag springer på då och då i mitt jobb. Nu klarar jag mig på bokfronten tills ivår. Fasen så gött! och dyrt.

3 Svar på “Dags att läsa lite… det kom ett paket! (flera faktiskt)”
  1. […] senaste tiden har jag faktiskt tagit mig tid att läsa några av de böcker som jag köpt strax före jul. Så under februari så tog jag tjuren vid hornen och läste i […]

  2. […] Den senaste tiden har jag läst en hel del böcker. Mycket biografier, reseskildringar, true crime, samt en del deckarraffel. Så kom då den senaste beställningen i början av veckan och då leverantören skickar dessa styckvis har således min brevbärare fått slita lite de senaste dagarna. Här är min förra beställning i all sin prakt! […]

  3. […] Hur som helst så ser den nyligen inköpta bokhögen ut ungefär som vanligt. Läs mer HÄR och HÄR. Det är en salig blandning av fakta, deckare, thrillers, noveller och annat […]

  4.  
Lämna ett svar