Den som drömt länge om att ha något på sin garageuppfart som kanske inte alla i kvarteret har kan nu andas ut. För nu finns en lämplig och synnerligen ändamålsenlig bruksbil som pallar med den nya tidens krav på vad den moderna medborgaren kan tänkas behöva. Den är säker, tar sig fram över allt, bangar inte för att köra genom murar, barnvagnen och golfbagen får plats, fem kompisar likaså, och den har även night vision så man kan köra den mitt i natten. Håll med om att det låter perfekt. För det här är bilen som får en Hummer att se ut som en puttefnask.

Sedan finns tjocka gosiga ullmattor, fantastisk läderinredning signerad Andrew Muirhead och annan lyx i form av multimediaanläggning från Alpine, stöldsäker larmanordning och plats för kontoret i baksätet. Vill du ta en sväng till någon krigszon så funkar det också, den är nämligen skottsäker. Det finns en rejäl lista med ballistiska rapporter där du själv kan ta reda på vilka vapen den kan stå emot, pansarklass 7 som ska fixa pansarbrytande ammunition. Sedan är den brandsäker också, har punkteringssäkra däck, kan utrustas med avlyssningsprylar så att du hör när någon smyger utanför, har en kraftig söklampa på taket samt ett system som gör att du kan släppa ut rökridåer som James Bond hade varit avundsjuk på.

Du hör ju själv att det här är ett måste, Knight XV är alltså en superlyxig, fullt bepansrad suv som mer eller mindre byggs för hand och är inspirerad av allehanda militärfordon. Man ska bygga 100 exemplar och motorn som är en 6,8 liters V10 från Ford som kan drivas av biobränsle. Miljövänligt alltså. Bensintanken rymmer 283 liter, men tycker du att det är lite väl lite så finns det större som tillval.

Målgruppen då? Vem som köper den här typen av bilar är enligt grundaren Bill Maizlin ”The type of clients we have are professional athletes, celebrities, and just high-net-worth individuals,” he said. ”People who are looking for security and yet they want to make a grand entrance, they want to make a statement.” Kanske något för Carola?

Knight XV byggs av ett företag som heter Conquest Vechiles INC, i Toronto. Bara namnet gör att man får en hint av att de nog vet vad de sysslar med. Det tar dem hela 4000 timmar att bygga ditt exemplar och när den är färdig kan du se fram emot att ha en närmre sex ton tung erövrare utanför garaget. Oddset för att du kan köra in den i ditt garage är troligtivs inte så stort. Priserna börjar vid 629.000 $. Och, ja! I am ready to get Knighted!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?


Bilder från Conquest Vechiles INC, i Toronto.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Ett svar på “Knights XV – En smidig och miljövänlig Kanadensisk bruksbil”
  1. Kevin skriver:

    What a monster!

  2.  
Lämna ett svar