porscheinaction I år fyller en av världens mest ikoniska bilmodeller femtio år. Det är Porsches legendariska 911 som vid femtio års ålder verkar mer vital än någonsin. På bilderna i det här inlägget ser vi Magnus Larsson från Team Kuberos urtjusiga och otroligt läckra historiska racer. Bilen är en 911s från 1967 som ger lite drygt 210 hästkrafter fördelat på cirka 870kg, och när Magnus rattar sin urläckra 911 runt Falkenbergs bana en fin sommardag i juli 2013 så ryser publiken av välbehag när ljudet från de raka insugningstrattarna ljuder över banan.

Info och fakta om de olika s:modellerna finns här. Köpsugen? Finns det några fina exemplar på Blocket då? Sugen på mer information? då har Autocar skrivit spaltmil om modellen, läs mer här.

porschedash Inne på kontoret är det städat och trevligt med varvräknaren centralt placerad.

porsche-in-action-2 Här går det undan rejält och bilen trivs verkligen på banan. Den är otroligt snygg och den påminner lite om en av mina verklige drömbilar, Singers tolkning av 911. Singers otroliga 911 kan du läsa mer om här.

porscherear1

porscherear2 Boxersexan till allmän beskådan strax efter racet.

Nuvarande 911:or
Klassiska 911:or

Så här ser det ut inifrån under racet:

Text & foto © : Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

2 Svar på “Grattis Porsche 911 – 50 år ung”
 1. Peder skriver:

  Porsche är no 1 bland sportbilar, så är det bara. Solida kvalitetsbilar som tål tuff körning i höga hastigheter – oavsett man åker rakt fram eller kör i djärva kurvor. 911 för den ”vanliga” människan, 959 för de rika.
  Sedan ska vi inte glömma klassikern 928. Makalös Grand Tourismo som brädade både BMW 6 och MB SL/SLC på sin tid.
  Skriv f ö gärna mer om tyska bilar, de är och förblir marknadens bästa. Grattis 911 och tack för ett bra reportage!
  Vänliga bilhälsningar/Peder

 2. […] släpper en ny modell. Deras befintliga brukar ju hänga med ett tag, se bara på 911 som i år firar femtio år. Men nu är Porsche på gång igen, det är nämligen dags att presentera mellanklassuven Macan! […]

 3.  
Lämna ett svar