jag1miniLagom till den fantastiska Goodwood Festval of Speed passar Jaguar på att visa upp en fin konceptversion av den nya F-Type. Med tanke på hur bedårande vacker den vanliga F-Type är så har Jaguars designavdelning minst sagt ett bra utgångsämne. Nu har de alltså skapat en helt ny tvåsitsig roadster med gott om kolbiferdetaljer, en ny frontsplitter, sidokjolar och en bakre diffusor. Sedan har man sänkt vindrutan och designat om fronten något. Resultatet är något i hästväg, och rent ögongodis för bilintresserade.

jag2miniProject 7 som nykomlingen heter har fått sitt namn från Jaguars sju segrar i Le Mans som företaget skördade mellan 1951-1990, faktum är att Jaguar är den enda engelska biltillverkaren som har vunnit Le Mans sju gånger, och den blåa kulören påminner om den segrande Jaguar D-Type som vann loppen 1956/1957.

jag4miniBilen drivs av en v8 på fem liter som matas av en kompressor, och lita på att den lär röra på sig. Här finns 550 hästkrafter och 680 newtonmeters vridmoment tillgängligt, och det är en rejäl ökning från den vanliga F-Type V8 S. Enigt Mike Cross som är chefsingenjör på Jaguar har man jobbat hårt med att skapa en körglad och smidig bil som är riktigt snabb. Lägg därtill ett ljud (fullflödessystem) som kan få bilälskare att hamna i koma och blixtrande prestanda förpackat i en av bilvärldens vackraste karosser så har man goda förutsättningar att bli en publikfavorit på Goodwood.

Jaguars designchef Ian Callum beskriver bilen så här:
When you look at this car, it has got an enormous amount of appeal. It’s just full of desire – you can see that its sole purpose is to be enjoyed. Project 7 is a very special car – not just because it’s a one-off, but because of its purity of purpose. It’s pure Jaguar.
Han har rätt i varje ord han säger.

Vinnare i Le Mans genom åren
Katastrofen i racet 1955
Den klassiska D-Type

Text : Johan Åhlund

Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Ett svar på “Jaguar 7 Concept – Lets go to Goodwood”
  1. Petteri skriver:

    Vilket ljud!!!!! Herregud vilken bil! Ge mig!!

  2.  
Lämna ett svar