OnTime_nr3_2013_thumbMina reportage till Combitechs tidning OnTime finns nu även att läsa online. I det senaste numret var temat spelifiering och jag hade privilegiet att få författa åtta av numrets 20 sidor. Lägg där till en artikel som ligger HÄR som extramaterial på Combitechs hemsida.

Att åka upp till Stockholm för en intervju med Oskar Gabrielson som är kreativ producent på DICE var något jag verkligen såg fram emot. Det legendariska företaget som bland annat sålt i runda slängar 50 miljoner spel av Battlefield är en ikon för många och resan resulterade i en djupgående artikel om hur man tänker när man jobbar med spelifiering och belöninssystem. Det är sällan det går att få ut cirka 10 000 tecken efter ett samtal på 45 minuter, men det var inga som helst problem den här gången. Dessutom layoutades artikeln tjusigt. Texten och mina bilder finns HÄR här på sidorna 6-9.

Detsamma gäller för intervjun med Staffan Björk. Staffan jobbar som spelforskare inom området interaktionsdesign vid institutionen för tillämpad IT vid Göteborgs universitet och berättade om dataspelens viktigaste beståndsdelar samt de risker som faktiskt finns med spelifiering. Extra kul att artikeluppslaget illustererades med en bild från det svenskutvecklade spelet Mirrors Edge. Texten finns på sidorna tio och elva i den här .pdf-filen.

En tjej som vet det mesta om hur man får kidsen i skolan att lära sig mera med hjälp av spelifiering är Terese Raymond. Hon berättade engagerat för mig om belöningssystem, risker, engagemang bland lärare samt olika sätt att inspirera med hjälp av kreativitet. Om bara detta hade funnits när man själv gick i skolan, så mycket roligare man hade haft då! Du kan läsa mitt reportage på sidorna 12-13 i den här .pdf-filen.

Sedan blev det lite extramaterial också till Combitechs hemsida. Honda använder sig av spelifieringstänk i sin Jazz för att hjälpa föraren att köra miljövänligt och på så sätt även spara på bränslet. Jag fick själv äran att testa och det fungerar faktiskt bra. Satte några fina bilder som visar hur systemet fungerar och Robert Almevik var hjälpsam att förklara hur Honda tänkt. Du hittar reportaget HÄR.

OnTime_nr2_2013_thumbI det förra numret hade vi varaktig förändring som tema och jag skrev bland annat den HÄR artikeln men intervjuade även Lyxfällans Patrick Grimlund om hans arbete med att hjälpa folk till en varaktig föränding i Lyxfällan. Texten finns på sidan tio och elva i den HÄR .pdf:en. Sedan fotade jag även lite i artikeln om Åtvidabergs förändringsarbete på sidan 13.

Lämna ett svar