Gitarrvirtuosen och världsartisten Eric Clapton gillar bilar, och Ferrari i synnerhet. Därför har han nu öppnat plåmboken på vid gavel och slafsat upp lite drygt 30 miljoner kronor på en specialbyggd version av Ferrari 458 som ska ses som en hyllning till märkets berömda och erkänt vackra åttiotalare: Ferrari 512 BBi. Som av ett sammanträffande dök de första riktiga bilderna på Claptons nya racer upp på nätet dagen efter att jag tagit bilder på just en 512:a på Mantorp Park! Jag letade sen upp lite gamla bilder från Skokloster samt ett par bilder som jag tagit på Ronalds mycket tjusiga exemplar och skrev ihop en liten hyllningstext om just den modellen.

Hur som helst så heter Claptons bil SP12 EC och den specialdesignades av Pininfarina för att påminna om just den klassiska åttiotalaren. Och man kan nog säga att de lyckades över förväntan. Den blev snuskigt vacker, och snuskigt dyr. Clapton är nog en lycklig man just nu!

Johan Åhlund

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video
Bilder från Jake Walters/Ferrari Magazine PH
Vem är Johan Åhlund?

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

Lämna ett svar