paellamini Det luktade otroligt gott i centrala Linköping i veckan. Geraud International Street Market är ett mycket populärt inslag, och trots att den tyska korvgubben inte fanns på plats i år så höll årets upplaga riktigt god klass. Det fanns som vanligt massor av olika kulinariska läckerheter som radats upp längs gatorna och torget, och förutom just mat fanns det även blommor och fröer att köpa.

macaroonmini thaimini Macaroons är alltid gott och det fanns det got om, lägg där till en hel del delikata ostar, olika sorters paellor samt en hel del andra smaksensationer. Jag ska inte skriva så mycket mer utan låta bilderna tala för sig själva. Men, macaroons är aldrig fel och heller inte att kunna köpa spännande kryddor, olika sorters korv samt inte minst kakor och choklad gör matveckan till en höjdare!

chefmini kardemummabullarsurdegmini Bäst ruljans verkade killarna i den Grekiska gyrosrestaurangen ha, för de jobbade som tokar och mer eller mindre vräkte ut portioner. Men de flesta såg ut att göra bra business och hela evenemanget präglas av glädje och längtan till goda matupplevelser.

Kardemummabullarna gjorda på surdeg var goda och thailändarnas kycklingrätter delikata. Det var kul att se restaurangen med Australiska rätter. Det var kö, men man blir ändå hyggligt nyfiken på ett ställe som framför besökarna lagar till burgare på krokodilkött, kängru och kamel. Spännande!

De som gillar nötter och kryddor gjorde bäst i att besöka killarna som bredvid St Larskyrkan bullat upp med rejält med just dessa varor.

Ett par meter bort fanns dessutom en enorm delikatessdisk med oliver och annat smaskigt, innan man om man gick åt rätt håll hamnade i det tyska ståndet fullt med bakverk i form av strudels och kringlor.

Det är faktiskt synd att det bara är Street Market en gång per år…

flowermini fruktmini cheesemini paprikagottmini

Lämna ett svar