Chuck Norris tar sitt skägg och sin hårlängd till en ny nivå i det här actionspektaklet regisserat av brorsan Aaron Norris, från 1991. New York Times kritiker påstår att Chuck ser ut som en Basset (hunden alltså, inte vingummit) i den här filmen. Det är fan ett riktigt elakt uttalande, speciellt när man ser direkt att det är en schnauzer han liknar. Alltid klädd i svart (Good guys wear black) och tungt beväpnad tar han sig an stadens (Seattle, fast man har spelat in den i Vancouver av skatteskäl) tre maffiagäng. Här finns välekiperade italienare, en franskkanadensisk gruppering samt elaka och mustaschbeprydda iranier. Snart väntar man bara på att det ska komma ett gäng Etrusker eller kanske rentav några Fenicier eller Kelter och lägga sig i för att få in ytterligare några spännande etniciteter. Chuck är som vanligt snäll mot de snälla och riktigt nasty mot de elaka. Hans effektiva brutalitet överträffas enbart av hans frisyr.

Han tar maffian av daga synnerligen effektivt och är en mordmaskin av rang. Detta samtidigt som han umgås med valarna på stans lokala akvarium, tränar den svarta mobbade grannkillen i självförsvar, bygger byggsatser föreställande amerikanskt stridsflyg, förolämpar torpeder samt odlar sitt skägg. Allt detta till tonerna av en nittiotalssvulstig och lagom fräck jazz-slinga.

Jämfört med den flod av liknande filmer som vällde ut i videobutikerna under framförallt åttiotalet och under det tidiga nittiotalet så håller den här filmen väldigt låg klass. Det kom oerhört många skitfilmer under dessa år. Men, och det här är viktigt: en del av dem var faktiskt otroligt underhållande och är värda ett högt kultbetyg. Man kan väldigt sällan påstå att dessa filmer är bra (utan att framstå som rent galen), men de har ibland en speciell plats i hjärtat hos oss som föddes i mitten av sjuttiotalet. Nostalgipoäng har en tendens att delas ut på den här bloggen, som ni säkert märkt.

Enligt den svenska filmcensuren så var det precis den här typen av filmer som tillsammans med åttiotalets ninjaboom förvandlade alla våra fina och ansvarstagande ungdomar till våldsamma vildar. Vildar utan moral som drog fram över torg och gator med motorsågar och skärbrännare i högsta hugg, ivrigt letande efter pensionärer att lemlästa. Förråande var termen man använde. Efter att ha förfasats över den våldsamma Marked For Death (med en ännu mer långhårig Steven Segal) året innan så blev nog filmcensuren livrädda för den här filmen. Enligt filmcensuren var filmen 1.24 lång. Och klarade sig igenom helt utan klipp. Men, filmbolaget hade själv saxat lite i den då den version jag såg klockade in på 1,30 utan eftertexter. Alltså ca fem minuter (ingen superexakt vetenskap) som saknades på hyrsläppet. På dvd är den dock oklippt. The Hitman är ingen bra film, den saknar helt de ingredienser som i vissa fall gjorde andra filmer i genren underhållande. Här finns en del actionsekvenser men de saknar finess, precis som resten av filmen. Tänk dig en träskversion av The Punisher (den med Dolph alltså) där allt är sämre så har du en bild av den här filmen. Trist. Och du, kom ihåg: the film is rated R for profanity (inte för allt överdrivet våld, utan för att de svär). Logiskt.

Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade
Läs mer om Chuck Norris: The Octagon
Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker!

You need to a flashplayer enabled browser to view this YouTube video

Officiell Hemsida

Skolelever försökte mörda Chuck Norris

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


Creeper

3 Svar på “The Hitman – Chuck går apeshit i Seattle”
  1. […] Läs mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker! […]

  2. […] Läs mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker! […]

  3. […] Läs mer om Chuck Norris: Hitman Läs mer om Chuck Norris: Lonewolf McQuade Läs mer om Chuck Norris: The Octagon Läs mer om Chuck Norris: Breaker Breaker! […]

  4.  
Lämna ett svar